Olive Oil and Health
Array ( [0] => 33 [id] => 33 [1] => 6 [id_parent] => 6 [2] => Ελαιόλαδο και Υγεία [title_gr] => Ελαιόλαδο και Υγεία [3] => Olive Oil and Health [title_en] => Olive Oil and Health [4] => オリーブオイルと健康 [title_jp] => オリーブオイルと健康 [5] => 橄榄油与健康 [title_chz] => 橄榄油与健康 [6] => Olivenöl und Gesundheit [title_deu] => Olivenöl und Gesundheit [7] => Huile d’olive et santé [title_fr] => Huile d’olive et santé [8] => Оливковое масло и здоровье [title_rs] => Оливковое масло и здоровье [9] => Ελαιόλαδο και Υγεία [text_title_gr] => Ελαιόλαδο και Υγεία [10] => Olive Oil and Health [text_title_en] => Olive Oil and Health [11] => オリーブオイルと健康 [text_title_jp] => オリーブオイルと健康 [12] => 橄榄油与健康 [text_title_chz] => 橄榄油与健康 [13] => Olivenöl und Gesundheit [text_title_deu] => Olivenöl und Gesundheit [14] => Huile d’olive et santé [text_title_fr] => Huile d’olive et santé [15] => Оливковое масло и здоровье [text_title_rs] => Оливковое масло и здоровье [16] =>Κατά την επιλογή λιπαρών, το ελαιόλαδο είναι μια υγιεινή επιλογή. Το ελαιόλαδο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά, ένα ευεργετικό είδος λιπαρών που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, μειώνοντας τα συνολικά επίπεδα χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (LDL ή «κακή» χοληστερόλη) στο αίμα. Σε αντίθεση, τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά - όπως το βούτυρο, τα ζωικά λίπη, τα τροπικά λάδια και τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια - αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων με την αύξηση της ολικής και LDL χοληστερόλης.
Σύμφωνα με τη USA Food and Drug Administration (FDA), κάποιος που καταναλώνει περίπου 2 κουταλιές της σούπας (23 γραμμάρια) ελαιολάδου ημερησίως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Έχετε μεγαλύτερο όφελος αντικαθιστώντας τα κορεσμένα λίπη με ελαιόλαδο, από το να προσθέσετε απλώς το ελαιόλαδο στη διατροφή σας. Όλοι οι τύποι ελαιολάδου περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά, αλλά «εξαιρετικά παρθένα» ελαιόλαδα είναι οι λιγότερο επεξεργασμένες μορφές, έτσι είναι πιο υγιεινά για την καρδιά.Οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν, βαθμιαία, αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Στις μέρες μας η διατροφή χαρακτηρίζεται από πληθώρα θερμίδων και ανεπάρκεια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, καθώς και από μία διατροφική ανισορροπία, με αποτέλεσμα την αύξηση των χρόνιων παθήσεων όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης. Η λύση θα ήταν να υιοθετήσουμε μια υγιεινή διατροφή, όπως είναι η κλασική Μεσογειακη διατροφή, η οποία είναι θρεπτική και ευχάριστη.Τα τελευταία χρόνια, ιατρικοί ερευνητές έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις αρετές της Μεσογειακής διατροφής και ιδιαίτερα όσον αφορά στο ελαιόλαδο. Από την προσεκτικότερη εξέταση, αποδεικνύεται ότι αυτό το αρχαίο “ελιξήριο” δεν είναι απλά μια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών. Είναι, επίσης, μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών (ουσίες που σήμερα προσελκύουν αναμφισβήτητα την προσοχή των επιστημόνων).Τα αντιοξειδωτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στις αρτηρίες. Οι λιποπρωτεϊνες χαμηλής πυκνότητας (LDL ή “κακή” χοληστερόλη), είναι πραγματικά επιβλαβείς μόνο όταν οξειδώνονται. Αν συμβεί αυτό, τα σωματίδια δημιουργούν μια πλάκα που συσσωρεύεται και αυξάνουν απίστευτα τις πιθανότητες για το φράξιμο μιας αρτηρίας. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αποτροπή αυτής της οξείδωσης.Τα λαχανικά παρέχουν επίσης σημαντικά αντιοξειδωτικά, και χάρη στο ελαιόλαδο, οι άνθρωποι από τη Μεσόγειο έχουν συμπεριλάβει στη διατροφή τους ένα μεγάλο αριθμό από αυτά. Αλλά οι αρετές του ελαιολάδου υπερβαίνουν την προστασία απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Μερικά από τα αντιοξειδωτικά του ελαιολάδου, που ονομάζονται «πολυφαινόλες», θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις ουσίες που οδηγούν σε ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων (καρκίνο). Στην πραγματικότητα, μερικές μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες στις Μεσογειακές χώρες υποφέρουν λιγότερο από καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία, όπου το ποσοστό είναι πολύ υψηλό.
Το ελαιόλαδο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση διαβήτη. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που απολαμβάνουν το ελαιόλαδο στη διατροφή τους, έχουν καλύτερο έλεγχο του διαβήτη τους και χαμηλότερα επίπεδα ορισμένων λιπιδίων στο αίμα, σε σύγκριση με δίαιτα πλούσια σε υδατάνθρακες που συνήθως συνιστώνται για αυτόν τον τύπο του διαβήτη.
Το ελαιόλαδο έχει μια σαφή προστατευτική επίδραση στο μεταβολισμό, τις αρτηρίες, το στομάχι και τη χολή. Προωθεί την ανάπτυξη κατά την παιδική ηλικία και επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής στους ηλικιωμένους. Έχει μια μοναδική δράση στα λιπίδια του ορού του αίματος. Επιπλέον, το ελαιόλαδο φαίνεται να έχει καλά αποτελέσματα στην αποβολή της χολής και θεραπευτικό αποτέλεσμα στα πεπτικά έλκη.
Η Μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες (ψωμί ολικής αλέσεως, όσπρια και παράγωγα σίτου), φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα ψάρια (με υψηλό δείκτη Ω-3 λιπαρών οξέων), χαμηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και υψηλή κατανάλωση ελαιολάδου. Πράγματι, η θρεπτική επίδραση του ελαιόλαδου αντικατοπτρίζεται στην υγεία των καταναλωτών της, στη λεκάνη της Μεσογείου, οι οποίοι έχουν χαμηλό ποσοστό καρδιακών παθήσεων και υψηλό προσδόκιμο ζωής. Δυστυχώς, αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα εξαφανίζονται λόγω της αντικατάστασης αυτής της διατροφής από τη “δυτικού τύπου” διατροφή.[descr_gr] =>Κατά την επιλογή λιπαρών, το ελαιόλαδο είναι μια υγιεινή επιλογή. Το ελαιόλαδο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά, ένα ευεργετικό είδος λιπαρών που μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο των καρδιακών παθήσεων, μειώνοντας τα συνολικά επίπεδα χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεϊνών (LDL ή «κακή» χοληστερόλη) στο αίμα. Σε αντίθεση, τα κορεσμένα και τα τρανς λιπαρά - όπως το βούτυρο, τα ζωικά λίπη, τα τροπικά λάδια και τα μερικώς υδρογονωμένα έλαια - αυξάνουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων με την αύξηση της ολικής και LDL χοληστερόλης.
Σύμφωνα με τη USA Food and Drug Administration (FDA), κάποιος που καταναλώνει περίπου 2 κουταλιές της σούπας (23 γραμμάρια) ελαιολάδου ημερησίως μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Έχετε μεγαλύτερο όφελος αντικαθιστώντας τα κορεσμένα λίπη με ελαιόλαδο, από το να προσθέσετε απλώς το ελαιόλαδο στη διατροφή σας. Όλοι οι τύποι ελαιολάδου περιέχουν μονοακόρεστα λιπαρά, αλλά «εξαιρετικά παρθένα» ελαιόλαδα είναι οι λιγότερο επεξεργασμένες μορφές, έτσι είναι πιο υγιεινά για την καρδιά.Οι διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν, βαθμιαία, αλλάξει τα τελευταία χρόνια. Στις μέρες μας η διατροφή χαρακτηρίζεται από πληθώρα θερμίδων και ανεπάρκεια σε βιταμίνες, μέταλλα και φυτικές ίνες, καθώς και από μία διατροφική ανισορροπία, με αποτέλεσμα την αύξηση των χρόνιων παθήσεων όπως ο καρκίνος και ο διαβήτης. Η λύση θα ήταν να υιοθετήσουμε μια υγιεινή διατροφή, όπως είναι η κλασική Μεσογειακη διατροφή, η οποία είναι θρεπτική και ευχάριστη.Τα τελευταία χρόνια, ιατρικοί ερευνητές έχουν εστιάσει την προσοχή τους στις αρετές της Μεσογειακής διατροφής και ιδιαίτερα όσον αφορά στο ελαιόλαδο. Από την προσεκτικότερη εξέταση, αποδεικνύεται ότι αυτό το αρχαίο “ελιξήριο” δεν είναι απλά μια πηγή μονοακόρεστων λιπαρών. Είναι, επίσης, μια πλούσια πηγή αντιοξειδωτικών ουσιών (ουσίες που σήμερα προσελκύουν αναμφισβήτητα την προσοχή των επιστημόνων).Τα αντιοξειδωτικά παίζουν σημαντικό ρόλο στις αρτηρίες. Οι λιποπρωτεϊνες χαμηλής πυκνότητας (LDL ή “κακή” χοληστερόλη), είναι πραγματικά επιβλαβείς μόνο όταν οξειδώνονται. Αν συμβεί αυτό, τα σωματίδια δημιουργούν μια πλάκα που συσσωρεύεται και αυξάνουν απίστευτα τις πιθανότητες για το φράξιμο μιας αρτηρίας. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν στην αποτροπή αυτής της οξείδωσης.Τα λαχανικά παρέχουν επίσης σημαντικά αντιοξειδωτικά, και χάρη στο ελαιόλαδο, οι άνθρωποι από τη Μεσόγειο έχουν συμπεριλάβει στη διατροφή τους ένα μεγάλο αριθμό από αυτά. Αλλά οι αρετές του ελαιολάδου υπερβαίνουν την προστασία απέναντι στα καρδιαγγειακά νοσήματα. Μερικά από τα αντιοξειδωτικά του ελαιολάδου, που ονομάζονται «πολυφαινόλες», θα μπορούσαν να καταστρέψουν τις ουσίες που οδηγούν σε ανεξέλεγκτο πολλαπλασιασμό των κυττάρων (καρκίνο). Στην πραγματικότητα, μερικές μελέτες δείχνουν ότι οι γυναίκες στις Μεσογειακές χώρες υποφέρουν λιγότερο από καρκίνο του μαστού σε σύγκριση με χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αυστραλία, όπου το ποσοστό είναι πολύ υψηλό.
Το ελαιόλαδο παίζει επίσης σημαντικό ρόλο στην εμφάνιση διαβήτη. Η έρευνα έχει δείξει ότι οι άνθρωποι που απολαμβάνουν το ελαιόλαδο στη διατροφή τους, έχουν καλύτερο έλεγχο του διαβήτη τους και χαμηλότερα επίπεδα ορισμένων λιπιδίων στο αίμα, σε σύγκριση με δίαιτα πλούσια σε υδατάνθρακες που συνήθως συνιστώνται για αυτόν τον τύπο του διαβήτη.
Το ελαιόλαδο έχει μια σαφή προστατευτική επίδραση στο μεταβολισμό, τις αρτηρίες, το στομάχι και τη χολή. Προωθεί την ανάπτυξη κατά την παιδική ηλικία και επεκτείνει το προσδόκιμο ζωής στους ηλικιωμένους. Έχει μια μοναδική δράση στα λιπίδια του ορού του αίματος. Επιπλέον, το ελαιόλαδο φαίνεται να έχει καλά αποτελέσματα στην αποβολή της χολής και θεραπευτικό αποτέλεσμα στα πεπτικά έλκη.
Η Μεσογειακή διατροφή είναι πλούσια σε σύνθετους υδατάνθρακες (ψωμί ολικής αλέσεως, όσπρια και παράγωγα σίτου), φρέσκα φρούτα και λαχανικά, τα ψάρια (με υψηλό δείκτη Ω-3 λιπαρών οξέων), χαμηλή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων και υψηλή κατανάλωση ελαιολάδου. Πράγματι, η θρεπτική επίδραση του ελαιόλαδου αντικατοπτρίζεται στην υγεία των καταναλωτών της, στη λεκάνη της Μεσογείου, οι οποίοι έχουν χαμηλό ποσοστό καρδιακών παθήσεων και υψηλό προσδόκιμο ζωής. Δυστυχώς, αυτά τα ευεργετικά αποτελέσματα εξαφανίζονται λόγω της αντικατάστασης αυτής της διατροφής από τη “δυτικού τύπου” διατροφή.[17] =>When it comes to choosing what type of fats is better to consume, extra virgin olive oil is a healthy choice. Mainly it contains monounsaturated fat - a "healthy" type of fat - that can lower the risk of heart disease by reducing the total and low-density lipoprotein (LDL) or "bad" cholesterol levels in blood while leaves intact the High-density lipoprotein (HDL) or "good" cholesterol.
On closer examination, this ancient liquid has proved to be more. Its health protective antioxidants, polyphenols, fight stress and aging-related diseases like high blood pressure not to mention the improvement of the function of arteries. Extra virgin olive oil constitutes indisputably the very essence of health!
Extra virgin olive oil esti…good life![descr_en] =>When it comes to choosing what type of fats is better to consume, extra virgin olive oil is a healthy choice. Mainly it contains monounsaturated fat - a "healthy" type of fat - that can lower the risk of heart disease by reducing the total and low-density lipoprotein (LDL) or "bad" cholesterol levels in blood while leaves intact the High-density lipoprotein (HDL) or "good" cholesterol.
On closer examination, this ancient liquid has proved to be more. Its health protective antioxidants, polyphenols, fight stress and aging-related diseases like high blood pressure not to mention the improvement of the function of arteries. Extra virgin olive oil constitutes indisputably the very essence of health!
Extra virgin olive oil esti…good life![18] => 油脂の摂取には、健康的なオリーブオイルがお勧めです。オリーブオイルに含まれる一価不飽和脂肪酸は、血中総コレステロールおよびLDL コレステロール(悪玉コレステロール)を低下させ、心臓病のリスクを低減させる効果があります。一方、バター、動物性脂肪、ヤシ油・パーム油などの半硬化油に含まれる飽和脂肪やトランス脂肪は、悪玉コレステロールを増やし、心臓病のリスクを高めます。米国食品医薬品局(FDA)は、毎日大さじ2杯(23グラム)のオリーブオイルを摂取することにより、心臓病のリスクを減らすことができるとしています。飽和脂肪の代わりにオリーブオイルを使って調理すれば、大きな健康上のメリットを得ることができます。全てのオリーブオイルには不飽和脂肪が含まれますが、中でもほとんど処理を加えない“エキストラバージンオリーブオイル”は、心臓に最も優しい健康的な油脂です。
[descr_jp] => 油脂の摂取には、健康的なオリーブオイルがお勧めです。オリーブオイルに含まれる一価不飽和脂肪酸は、血中総コレステロールおよびLDL コレステロール(悪玉コレステロール)を低下させ、心臓病のリスクを低減させる効果があります。一方、バター、動物性脂肪、ヤシ油・パーム油などの半硬化油に含まれる飽和脂肪やトランス脂肪は、悪玉コレステロールを増やし、心臓病のリスクを高めます。米国食品医薬品局(FDA)は、毎日大さじ2杯(23グラム)のオリーブオイルを摂取することにより、心臓病のリスクを減らすことができるとしています。飽和脂肪の代わりにオリーブオイルを使って調理すれば、大きな健康上のメリットを得ることができます。全てのオリーブオイルには不飽和脂肪が含まれますが、中でもほとんど処理を加えない“エキストラバージンオリーブオイル”は、心臓に最も優しい健康的な油脂です。
先進国の食習慣は、ここ数年徐々に変化しつつあります。カロリーの過剰摂取、ビタミン・ミネラル・繊維の欠乏、栄養バランスの不均衡に代表される現代人の食習慣は、がんや糖尿病などの生活習慣病を引き起こします。健康的で栄養に富み、食事を楽しむことを基本とする地中海料理は、この問題に対する解決策となるでしょう。
抗酸化物質は、野菜にも豊富に含まれています。オリーブオイルとフレッシュな野菜をたっぷり摂ることができる地中海料理は、抗酸化物質の宝庫であると言えます。
しかし、オリーブオイルの真のメリットは、心疾患の予防に留まりません。抗酸化物質の中でも、オリーブオイルに含まれる「ポリフェノール」には、がんの発達に必要な物質を抑制する効果があることが確認されています。乳がん発生率が極めて高いアメリカやオーストラリアに比べ、地中海諸国では乳がん発生率が少ないという報告もあります。
オリーブオイルは、糖尿病予防にも重要な役割を果たしています。通常、このタイプの糖尿病治療には糖質制限食が効果的とされていますが、オリーブオイルを日常的に摂っている人は、糖尿病をより効果的に抑制し、血中の脂肪レベルが低いというデータがあります。
また、代謝、動脈、胃、胆汁への明確な予防効果も報告されています。つまり、オリーブオイルは子供の成長を促し、お年寄りの寿命を延ばします。血清脂質にも効果的です。さらに、胆汁の排出を促し、消化性潰瘍を治癒する効果があるとも言われています。
地中海料理は、複合糖質(全粒小麦パン、マメ、小麦製品)、新鮮野菜や果物、魚(オメガ3脂肪酸が豊富)が多く使われ、乳製品が少なく、オリーブオイルがたくさん摂れるという特徴があります。オリーブオイルの高い栄養効果は、地中海沿岸地方の人々の健康に反映されています。この地域は心臓病の発生率が低く、平均寿命が長いことで知られています。しかし近年、食事が「欧米化」したことで、これらの素晴らしいメリットが失われつつあるのは大変残念です。
近年、地中海料理とオリーブオイルの長所に関して、医療研究者からも熱い注目が注がれています。さらに詳しい調査の結果、古来より伝わるこのオイルの利点は、一価不飽和脂肪だけでないことがわかりました。今、科学者の注目の的である抗酸化物質も豊富に含んでいるのです。
抗酸化物質は、動脈硬化の予防に重要な役割を果たします。LDLつまり悪玉コレステロールは、酸化すると身体に有害な物資に変化します。酸化したコレステロールは、動脈の内側にプラークを堆積させ、これが心臓への血液の流れを妨げてしまうのです。一方、抗酸化物質にはコレステロールの酸化を防ぐ効果があります。
[19] =>
先進国の食習慣は、ここ数年徐々に変化しつつあります。カロリーの過剰摂取、ビタミン・ミネラル・繊維の欠乏、栄養バランスの不均衡に代表される現代人の食習慣は、がんや糖尿病などの生活習慣病を引き起こします。健康的で栄養に富み、食事を楽しむことを基本とする地中海料理は、この問題に対する解決策となるでしょう。
抗酸化物質は、野菜にも豊富に含まれています。オリーブオイルとフレッシュな野菜をたっぷり摂ることができる地中海料理は、抗酸化物質の宝庫であると言えます。
しかし、オリーブオイルの真のメリットは、心疾患の予防に留まりません。抗酸化物質の中でも、オリーブオイルに含まれる「ポリフェノール」には、がんの発達に必要な物質を抑制する効果があることが確認されています。乳がん発生率が極めて高いアメリカやオーストラリアに比べ、地中海諸国では乳がん発生率が少ないという報告もあります。
オリーブオイルは、糖尿病予防にも重要な役割を果たしています。通常、このタイプの糖尿病治療には糖質制限食が効果的とされていますが、オリーブオイルを日常的に摂っている人は、糖尿病をより効果的に抑制し、血中の脂肪レベルが低いというデータがあります。
また、代謝、動脈、胃、胆汁への明確な予防効果も報告されています。つまり、オリーブオイルは子供の成長を促し、お年寄りの寿命を延ばします。血清脂質にも効果的です。さらに、胆汁の排出を促し、消化性潰瘍を治癒する効果があるとも言われています。
地中海料理は、複合糖質(全粒小麦パン、マメ、小麦製品)、新鮮野菜や果物、魚(オメガ3脂肪酸が豊富)が多く使われ、乳製品が少なく、オリーブオイルがたくさん摂れるという特徴があります。オリーブオイルの高い栄養効果は、地中海沿岸地方の人々の健康に反映されています。この地域は心臓病の発生率が低く、平均寿命が長いことで知られています。しかし近年、食事が「欧米化」したことで、これらの素晴らしいメリットが失われつつあるのは大変残念です。
近年、地中海料理とオリーブオイルの長所に関して、医療研究者からも熱い注目が注がれています。さらに詳しい調査の結果、古来より伝わるこのオイルの利点は、一価不飽和脂肪だけでないことがわかりました。今、科学者の注目の的である抗酸化物質も豊富に含んでいるのです。
抗酸化物質は、動脈硬化の予防に重要な役割を果たします。LDLつまり悪玉コレステロールは、酸化すると身体に有害な物資に変化します。酸化したコレステロールは、動脈の内側にプラークを堆積させ、これが心臓への血液の流れを妨げてしまうのです。一方、抗酸化物質にはコレステロールの酸化を防ぐ効果があります。
选择油脂时,橄榄油是一种健康的选择。橄榄油含有单不饱和脂肪,这是一种健康的脂肪,可以降低血液中总胆固醇和低密度脂蛋白(LDL,或“坏胆固醇”)水平,降低患心脏疾病的风险。与之相反,饱和脂肪及反式脂肪酸 — 比如黄油、动物油、热带植物油和部分氢化的植物油 — 会增加血液中总胆固醇和LDL胆固醇水平,增加患心脏疾病的风险。根据美国食物和药品管理局的报告,每日摄入2汤匙(23克)橄榄油可以降低患心脏疾病的风险。用橄榄油代替饱和脂肪而不仅仅是在每天的饮食中增加橄榄油可以使你更加健康。各种橄榄油都含有单不饱和脂肪,但“特级初榨”橄榄油的处理工序最少,所以它们更有利于心脏健康。
过去数年中,发达国家人民的饮食习惯已经慢慢发生变化。过去,人们摄取过量热量,缺乏维生素、矿物质和纤维,营养不均衡,导致癌症和糖尿病等慢性病患者增加。采用与地中海沿岸居民相同的饮食方式是一个好方法,营养并且美味。
近年来,医学研究者开始关注地中海饮食特别是橄榄油的优点。最近的研究表明,这种古老的液体不仅仅是含有单不饱和脂肪,它还富含抗氧化剂(一种最近开始吸引科学家注意力的物质)。
抗氧化剂在动脉中起到非常重要的作用。低密度脂蛋白(LDL) 或坏胆固醇只有在氧化时才有害。当这种氧化作用发生时,构成它们的小颗粒形成斑块并且极大地增加阻塞动脉的几率。抗氧化剂有助于阻止这种氧化作用的发生。
蔬菜可以提供重要的抗氧化剂,由于食用橄榄油,地中海沿岸居民的饮食中大量含有这种物质。
但橄榄油的优点不仅仅是抗心血管疾病。橄榄油中含有名为“多元酚”的抗氧化剂能够破坏可以使癌细胞扩散的物质。事实上,一些研究表明地中海沿岸国家的妇女患乳腺癌的几率比其它国家低得多,例如美国和澳大利亚。
橄榄油对于糖尿病也有重要的作用。研究表明:在患有相同糖尿病的人群中,饮食中包含橄榄油的人与每日摄取大量碳水化合物的人相比能更好地控制他们的糖尿病,并且降低血液中脂肪水平。
橄榄油对于新陈代谢、动脉、胃和胆有一定的保护作用。它能促进儿童生长、延长老人寿命。它对血脂有独特的作用。此外,橄榄油似乎有利胆作用(胆汁排出)并且对胃溃疡有疗效。
地中海饮食中富含碳水化合物(全麦面包、豆类和麦制品)、新鲜水果和蔬菜、鱼类(omega-3脂肪酸含量高)等,食用的乳制品不多但大量食用橄榄油。橄榄油的营养作用可以在地中海沿岸居民的健康状况中反映出来,他们患心脏疾病的几率很低并且预期寿命长。不幸的是,由于被“西方”的食品取代,这些好处正在消失。 [descr_chz] =>
选择油脂时,橄榄油是一种健康的选择。橄榄油含有单不饱和脂肪,这是一种健康的脂肪,可以降低血液中总胆固醇和低密度脂蛋白(LDL,或“坏胆固醇”)水平,降低患心脏疾病的风险。与之相反,饱和脂肪及反式脂肪酸 — 比如黄油、动物油、热带植物油和部分氢化的植物油 — 会增加血液中总胆固醇和LDL胆固醇水平,增加患心脏疾病的风险。根据美国食物和药品管理局的报告,每日摄入2汤匙(23克)橄榄油可以降低患心脏疾病的风险。用橄榄油代替饱和脂肪而不仅仅是在每天的饮食中增加橄榄油可以使你更加健康。各种橄榄油都含有单不饱和脂肪,但“特级初榨”橄榄油的处理工序最少,所以它们更有利于心脏健康。
过去数年中,发达国家人民的饮食习惯已经慢慢发生变化。过去,人们摄取过量热量,缺乏维生素、矿物质和纤维,营养不均衡,导致癌症和糖尿病等慢性病患者增加。采用与地中海沿岸居民相同的饮食方式是一个好方法,营养并且美味。
近年来,医学研究者开始关注地中海饮食特别是橄榄油的优点。最近的研究表明,这种古老的液体不仅仅是含有单不饱和脂肪,它还富含抗氧化剂(一种最近开始吸引科学家注意力的物质)。
抗氧化剂在动脉中起到非常重要的作用。低密度脂蛋白(LDL) 或坏胆固醇只有在氧化时才有害。当这种氧化作用发生时,构成它们的小颗粒形成斑块并且极大地增加阻塞动脉的几率。抗氧化剂有助于阻止这种氧化作用的发生。
蔬菜可以提供重要的抗氧化剂,由于食用橄榄油,地中海沿岸居民的饮食中大量含有这种物质。
但橄榄油的优点不仅仅是抗心血管疾病。橄榄油中含有名为“多元酚”的抗氧化剂能够破坏可以使癌细胞扩散的物质。事实上,一些研究表明地中海沿岸国家的妇女患乳腺癌的几率比其它国家低得多,例如美国和澳大利亚。
橄榄油对于糖尿病也有重要的作用。研究表明:在患有相同糖尿病的人群中,饮食中包含橄榄油的人与每日摄取大量碳水化合物的人相比能更好地控制他们的糖尿病,并且降低血液中脂肪水平。
橄榄油对于新陈代谢、动脉、胃和胆有一定的保护作用。它能促进儿童生长、延长老人寿命。它对血脂有独特的作用。此外,橄榄油似乎有利胆作用(胆汁排出)并且对胃溃疡有疗效。
地中海饮食中富含碳水化合物(全麦面包、豆类和麦制品)、新鲜水果和蔬菜、鱼类(omega-3脂肪酸含量高)等,食用的乳制品不多但大量食用橄榄油。橄榄油的营养作用可以在地中海沿岸居民的健康状况中反映出来,他们患心脏疾病的几率很低并且预期寿命长。不幸的是,由于被“西方”的食品取代,这些好处正在消失。 [20] => Bei der Auswahl an Fetten ist Olivenöl eine gesunde Wahl. Olivenöl beinhaltet einfach ungesättigtes Fett, eine gesunde Fettart, die das Risiko von Herzerkrankungen durch die Reduzierung von LDL-Cholesterin im Blut verringert. Im Gegensatz dazu erhöhen gesättigte und Transfette - wie Butter, Tierfette, tropische Öle und insbesondere Hartfette - das Risiko von Herzerkrankungen durch den Anstieg des LDL-Cholesterins. Laut der amerikanischen Gesundheitsbehörde FDA (Food and Drug Administration) kann der tägliche Verzehr von 2 Esslöffel Olivenöl (23 Gramm) das Risiko von Herzerkrankungen reduzieren. Statt des einfachen Hinzufügens von mehr Olivenöl zu Ihren Speisen kann der größte Vorteil durch den Ersatz gesättigter Fettsäuren durch Olivenöl erzielt werden. Alle Olivenölsorten enthalten ungesättigtes Fett, doch handelt es sich bei „extra nativen“ Olivenölen um die am wenigsten verarbeiteten Sorten, weshalb sie am gesündesten sind.
Die Essgewohnheiten von Menschen in Entwicklungsländern haben sich in den letzten Jahren nach und nach verändert. Heutzutage sind die Essgewohnheiten durch ein Übermaß an Kalorien, einem Mangel an Vitaminen, Mineralstoffen und Ballaststoffen sowie unausgeglichene Ernährung gekennzeichnet. Dies führt zu einem Anstieg an chronischen Krankheiten wie Krebs und Diabetes. Eine Lösung dieses Problems wäre eine gesunde Ernährung, wie die des Mittelmeerraums, die gleichzeitig nahrhaft und köstlich ist.
In den letzten Jahren haben medizinische Forscher sich auf die positiven Eigenschaften der Nahrungsmittel des Mittelmeerraums und im Besonderen auf Oliven konzentriert. Bei näherer Betrachtung hat sich herausgestellt, dass diese alte Flüssigkeit mehr als nur eine Quelle ungesättigter Fette ist. Es ist ebenfalls eine reichhaltige Quelle an Antioxidantien (Substanzen, deren positive Eigenschaften die Wissenschaftler zurzeit beschäftigen)
Antioxidantien spielen eine wichtige Rolle für Arterien. LDL- oder schlechtes Cholesterin sind nur dann gesundheitsschädlich, wenn sie oxidieren. Wenn dies geschieht, können sich Partikel davon ablagern, wodurch das Risiko einer Arteriosklerose stark ansteigt. Antioxidantien helfen dabei, diese Oxidation zu verhindern.
Gemüse verfügt ebenfalls über wichtige Antioxidantien und dank des Olivenöls befinden sich viele von ihnen auf dem Ernährungsplan der Menschen des Mittelmeerraums.
Doch die Heilkraft des Olivenöls geht über den Schutz vor Herzerkrankungen hinaus. Einige der Antioxidantien im Olivenöl, die auch als „Polyphenole“ bezeichnet werden, können Substanzen zerstören, die die Vermehrung von Krebszellen begünstigen. Einige Studien belegen, dass Frauen aus Mittelmeerländern seltener an Brustkrebs leiden als Frauen in Ländern wie den USA oder Australien, wo der Prozentsatz sehr hoch ist.
Olivenöl spielt ebenfalls eine wichtige Rolle bei Diabetes. Forschungen haben belegt, dass Menschen, die regelmäßig Olivenöl konsumieren, ihre Diabetes besser kontrollieren können und geringere Anteile bestimmter Fettsorten im Blut haben, im Gegensatz zu Ernährungsweisen mit vielen Kohlenhydraten, die normalerweise für diesen Diabetestyp empfohlen werden.
Olivenöl hat einen erwiesenermaßen schützenden Effekt auf den Stoffwechsel, Arterien, den Magen und die Galle. Es fördert das Wachstum während der Kindheit und verlängert die Lebenserwartung im Erwachsenenalter. Es hat einzigartige Auswirkungen auf Blutfette. Außerdem scheint Olivenöl einen galletreibenden Effekt (Ausscheidung der Gallenflüssigkeit) und eine heilende Wirkung bei Magengeschwüren zu haben.
Die Ernährung im Mittelmeerraum ist reich an komplexen Kohlenhydraten (Weizenvollkornbrot, Gemüse- und Mehlprodukte), frischem Obst und Gemüse, Fisch (mit Omega 3-Fettsäuren) und zeichnet sich durch nur wenige Milchprodukte, dafür jedoch viel Olivenöl aus. Die positiven Auswirkungen des Olivenöls spiegeln sich in der Gesundheit seiner Verbraucher im Mittelmeergebiet, mit einer niedrigen Quote an Herzerkrankungen und einer hohen Lebenserwartung, wieder. Unglücklicherweise gehen diese positiven Auswirkungen nach und nach verloren, da sich die „westliche“ Ernährung auch in dieser Region eingebürgert hat. [descr_deu] => Bei der Auswahl an Fetten ist Olivenöl eine gesunde Wahl. Olivenöl beinhaltet einfach ungesättigtes Fett, eine gesunde Fettart, die das Risiko von Herzerkrankungen durch die Reduzierung von LDL-Cholesterin im Blut verringert. Im Gegensatz dazu erhöhen gesättigte und Transfette - wie Butter, Tierfette, tropische Öle und insbesondere Hartfette - das Risiko von Herzerkrankungen durch den Anstieg des LDL-Cholesterins. Laut der amerikanischen Gesundheitsbehörde FDA (Food and Drug Administration) kann der tägliche Verzehr von 2 Esslöffel Olivenöl (23 Gramm) das Risiko von Herzerkrankungen reduzieren. Statt des einfachen Hinzufügens von mehr Olivenöl zu Ihren Speisen kann der größte Vorteil durch den Ersatz gesättigter Fettsäuren durch Olivenöl erzielt werden. Alle Olivenölsorten enthalten ungesättigtes Fett, doch handelt es sich bei „extra nativen“ Olivenölen um die am wenigsten verarbeiteten Sorten, weshalb sie am gesündesten sind.
Die Essgewohnheiten von Menschen in Entwicklungsländern haben sich in den letzten Jahren nach und nach verändert. Heutzutage sind die Essgewohnheiten durch ein Übermaß an Kalorien, einem Mangel an Vitaminen, Mineralstoffen und Ballaststoffen sowie unausgeglichene Ernährung gekennzeichnet. Dies führt zu einem Anstieg an chronischen Krankheiten wie Krebs und Diabetes. Eine Lösung dieses Problems wäre eine gesunde Ernährung, wie die des Mittelmeerraums, die gleichzeitig nahrhaft und köstlich ist.
In den letzten Jahren haben medizinische Forscher sich auf die positiven Eigenschaften der Nahrungsmittel des Mittelmeerraums und im Besonderen auf Oliven konzentriert. Bei näherer Betrachtung hat sich herausgestellt, dass diese alte Flüssigkeit mehr als nur eine Quelle ungesättigter Fette ist. Es ist ebenfalls eine reichhaltige Quelle an Antioxidantien (Substanzen, deren positive Eigenschaften die Wissenschaftler zurzeit beschäftigen)
Antioxidantien spielen eine wichtige Rolle für Arterien. LDL- oder schlechtes Cholesterin sind nur dann gesundheitsschädlich, wenn sie oxidieren. Wenn dies geschieht, können sich Partikel davon ablagern, wodurch das Risiko einer Arteriosklerose stark ansteigt. Antioxidantien helfen dabei, diese Oxidation zu verhindern.
Gemüse verfügt ebenfalls über wichtige Antioxidantien und dank des Olivenöls befinden sich viele von ihnen auf dem Ernährungsplan der Menschen des Mittelmeerraums.
Doch die Heilkraft des Olivenöls geht über den Schutz vor Herzerkrankungen hinaus. Einige der Antioxidantien im Olivenöl, die auch als „Polyphenole“ bezeichnet werden, können Substanzen zerstören, die die Vermehrung von Krebszellen begünstigen. Einige Studien belegen, dass Frauen aus Mittelmeerländern seltener an Brustkrebs leiden als Frauen in Ländern wie den USA oder Australien, wo der Prozentsatz sehr hoch ist.
Olivenöl spielt ebenfalls eine wichtige Rolle bei Diabetes. Forschungen haben belegt, dass Menschen, die regelmäßig Olivenöl konsumieren, ihre Diabetes besser kontrollieren können und geringere Anteile bestimmter Fettsorten im Blut haben, im Gegensatz zu Ernährungsweisen mit vielen Kohlenhydraten, die normalerweise für diesen Diabetestyp empfohlen werden.
Olivenöl hat einen erwiesenermaßen schützenden Effekt auf den Stoffwechsel, Arterien, den Magen und die Galle. Es fördert das Wachstum während der Kindheit und verlängert die Lebenserwartung im Erwachsenenalter. Es hat einzigartige Auswirkungen auf Blutfette. Außerdem scheint Olivenöl einen galletreibenden Effekt (Ausscheidung der Gallenflüssigkeit) und eine heilende Wirkung bei Magengeschwüren zu haben.
Die Ernährung im Mittelmeerraum ist reich an komplexen Kohlenhydraten (Weizenvollkornbrot, Gemüse- und Mehlprodukte), frischem Obst und Gemüse, Fisch (mit Omega 3-Fettsäuren) und zeichnet sich durch nur wenige Milchprodukte, dafür jedoch viel Olivenöl aus. Die positiven Auswirkungen des Olivenöls spiegeln sich in der Gesundheit seiner Verbraucher im Mittelmeergebiet, mit einer niedrigen Quote an Herzerkrankungen und einer hohen Lebenserwartung, wieder. Unglücklicherweise gehen diese positiven Auswirkungen nach und nach verloren, da sich die „westliche“ Ernährung auch in dieser Region eingebürgert hat. [21] =>Lors de la sélection des graisses, l’huile d’olive est le choix le plus sain. L’huile d’olive contient une graisse mono-insaturée, un type de graisse plus sain, qui peut réduire le risque de maladie cardiaque en diminuant les taux dans le sang de la lipoprotéine de basse densité (LDL ou le « mauvais » cholestérol). Au contraire, les graisses saturées et les graisses trans — comme le beurre, les graisses animales, les huiles tropicales et les huiles partiellement hydrogénées — augmentent le risque de maladie cardiaque en augmentant les taux de cholestérol global et de LDL. Selon la Food and Drug Administration (FDA), organisme réglementaire en matière d’alimentation aux USA, la consommation de 2 cuillerées à soupe (23 grammes) d’huile d’olive par jour peut réduire le risque de maladie cardiaque. Vous pouvez retirer le plus grand avantage de la substitution des graisses saturées par de l’huile d’olive, bien plus qu’en ajoutant simplement plus d’huile d’olive à votre alimentation. Tous les types d’huile d’olive contiennent de la graisse mono-insaturée, mais ce sont les huiles d’olive « extra vierges » qui sont les moins transformées et donc les plus saines pour le cœur.Les habitudes alimentaires des gens dans les pays développés ont évolué progressivement au cours des dernières années. De nos jours, les coutumes alimentaires se caractérisent par un excès de calories, une carence en vitamines, minéraux et fibres, ainsi que par un déséquilibre nutritionnel, dont le résultat est l’augmentation de maladies chroniques telles que le cancer et les diabètes. La solution serait d’adopter un régime alimentaire sain tel que le régime méditerranéen, qui est nutritif et agréable.Ces dernières années, les chercheurs en médecine ont focalisé leur attention sur les vertus du régime méditerranéen et plus spécifiquement sur l’huile d’olive. Après un examen plus attentif, il s’avère que ce liquide d’origine antique est bien plus qu’une source de graisse mono-insaturée. C’est aussi une source riche d’antioxydants (substances qui actuellement attirent indubitablement l’attention des scientifiques.).Les antioxydants jouent un rôle déterminant pour les artères. Les lipoprotéines de basse densité (LDL) ou le mauvais cholestérol ne sont vraiment dangereux que lorsqu’ils s’oxydent. Si cela survient, des particules se forment en créant une plaque qui s’accumule et augmente incroyablement le risque de bloquer une artère. Les antioxydants aident à empêcher la réaction d’oxydation.Les légumes sont également une source importante d’antioxydants, et grâce à l’huile d’olive, les habitants des pays méditerranéens les ont massivement incorporés dans leur alimentation.Mais les vertus de l’huile d’olive vont bien au-delà de la protection contre les maladies cardiovasculaires. Certains antioxydants appelés « polyphénols » présents dans l’huile d’olive pourraient détruire les substances qui conduisent à la prolifération des cellules cancéreuses. En effet, certaines études montrent que les femmes des pays méditerranéens souffrent moins du cancer du sein que les femmes d’autres pays comme les États-Unis et l’Australie, où le pourcentage de cette maladie est très élevé.L’huile d’olive joue aussi un rôle déterminant pour le diabète. La recherche a établi que les personnes qui aiment l’huile d’olive dans leur alimentation parviennent à mieux contrôler leur diabète et à réduire le taux de certaines graisses dans leur sang, en comparaison avec le régime riche en carbohydrates normalement recommandé pour ce type de diabète.L’huile d’olive joue un rôle protecteur précis pour le métabolisme, les artères, l’estomac et la bile. Elle favorise la croissance de l’enfant et augmente l’espérance de vie des personnes âgées. Son impact est unique sur les lipides du sérum sanguin. En outre, l’huile d’olive semble jouer un rôle cholérétique (aide à l’évacuation de la bile) et avoir un effet thérapeutique sur les ulcères gastroduodénaux.L’alimentation méditerranéenne est riche en glucides complexes (pain de blé entier, légumineux, dérivés du blé), en fruits frais, en légumes et en poisson (avec un taux élevé d’acides gras oméga-3), avec une consommation faible de produits laitiers et élevée en huile d’olive. En effet, les effets nutritifs de l’huile d’olive se reflètent dans la santé de ses consommateurs du bassin méditerranéen, qui présentent un faible taux de maladies cardiaques et une espérance de vie élevée. Malheureusement, ces effets bénéfiques tendent à disparaître en raison du remplacement de ce type d’alimentation par une alimentation « occidentale ». [descr_fr] =>Lors de la sélection des graisses, l’huile d’olive est le choix le plus sain. L’huile d’olive contient une graisse mono-insaturée, un type de graisse plus sain, qui peut réduire le risque de maladie cardiaque en diminuant les taux dans le sang de la lipoprotéine de basse densité (LDL ou le « mauvais » cholestérol). Au contraire, les graisses saturées et les graisses trans — comme le beurre, les graisses animales, les huiles tropicales et les huiles partiellement hydrogénées — augmentent le risque de maladie cardiaque en augmentant les taux de cholestérol global et de LDL. Selon la Food and Drug Administration (FDA), organisme réglementaire en matière d’alimentation aux USA, la consommation de 2 cuillerées à soupe (23 grammes) d’huile d’olive par jour peut réduire le risque de maladie cardiaque. Vous pouvez retirer le plus grand avantage de la substitution des graisses saturées par de l’huile d’olive, bien plus qu’en ajoutant simplement plus d’huile d’olive à votre alimentation. Tous les types d’huile d’olive contiennent de la graisse mono-insaturée, mais ce sont les huiles d’olive « extra vierges » qui sont les moins transformées et donc les plus saines pour le cœur.Les habitudes alimentaires des gens dans les pays développés ont évolué progressivement au cours des dernières années. De nos jours, les coutumes alimentaires se caractérisent par un excès de calories, une carence en vitamines, minéraux et fibres, ainsi que par un déséquilibre nutritionnel, dont le résultat est l’augmentation de maladies chroniques telles que le cancer et les diabètes. La solution serait d’adopter un régime alimentaire sain tel que le régime méditerranéen, qui est nutritif et agréable.Ces dernières années, les chercheurs en médecine ont focalisé leur attention sur les vertus du régime méditerranéen et plus spécifiquement sur l’huile d’olive. Après un examen plus attentif, il s’avère que ce liquide d’origine antique est bien plus qu’une source de graisse mono-insaturée. C’est aussi une source riche d’antioxydants (substances qui actuellement attirent indubitablement l’attention des scientifiques.).Les antioxydants jouent un rôle déterminant pour les artères. Les lipoprotéines de basse densité (LDL) ou le mauvais cholestérol ne sont vraiment dangereux que lorsqu’ils s’oxydent. Si cela survient, des particules se forment en créant une plaque qui s’accumule et augmente incroyablement le risque de bloquer une artère. Les antioxydants aident à empêcher la réaction d’oxydation.Les légumes sont également une source importante d’antioxydants, et grâce à l’huile d’olive, les habitants des pays méditerranéens les ont massivement incorporés dans leur alimentation.Mais les vertus de l’huile d’olive vont bien au-delà de la protection contre les maladies cardiovasculaires. Certains antioxydants appelés « polyphénols » présents dans l’huile d’olive pourraient détruire les substances qui conduisent à la prolifération des cellules cancéreuses. En effet, certaines études montrent que les femmes des pays méditerranéens souffrent moins du cancer du sein que les femmes d’autres pays comme les États-Unis et l’Australie, où le pourcentage de cette maladie est très élevé.L’huile d’olive joue aussi un rôle déterminant pour le diabète. La recherche a établi que les personnes qui aiment l’huile d’olive dans leur alimentation parviennent à mieux contrôler leur diabète et à réduire le taux de certaines graisses dans leur sang, en comparaison avec le régime riche en carbohydrates normalement recommandé pour ce type de diabète.L’huile d’olive joue un rôle protecteur précis pour le métabolisme, les artères, l’estomac et la bile. Elle favorise la croissance de l’enfant et augmente l’espérance de vie des personnes âgées. Son impact est unique sur les lipides du sérum sanguin. En outre, l’huile d’olive semble jouer un rôle cholérétique (aide à l’évacuation de la bile) et avoir un effet thérapeutique sur les ulcères gastroduodénaux.L’alimentation méditerranéenne est riche en glucides complexes (pain de blé entier, légumineux, dérivés du blé), en fruits frais, en légumes et en poisson (avec un taux élevé d’acides gras oméga-3), avec une consommation faible de produits laitiers et élevée en huile d’olive. En effet, les effets nutritifs de l’huile d’olive se reflètent dans la santé de ses consommateurs du bassin méditerranéen, qui présentent un faible taux de maladies cardiaques et une espérance de vie élevée. Malheureusement, ces effets bénéfiques tendent à disparaître en raison du remplacement de ce type d’alimentation par une alimentation « occidentale ». [22] =>Оливковое масло – здоровый вариант при выборе жиров. Оно содержит мононенасыщенные жиры – наиболее здоровые, которые могут снизить риск сердечно-сосудистых заболеваний, снижая общий уровень холестерина и содержание в крови холестерина с липопротеинами с низкой плотностью (LDL, или «плохого»). Напротив, насыщенные и транс-жиры — масло, животный жир, тропические растительные масла и частично гидрированные растительные масла — повышают риск сердечно-сосудистых заболеваний, увеличивая общий уровень холестерина и уровень холестерина с LDL. Согласно американскому Управлению по контролю качества пищевых продуктов и лекарственных средств (FDA), потребление 2 столовых ложек оливкового масла (23 граммов) в день может сократить риск сердечно-сосудистых заболеваний. Наибольшую пользу принесет не просто добавление большего количества оливкового масла в рацион, а замена оливковым маслом насыщенных жиров. Все типы оливкового масла содержат мононенасыщенные жиры, но масло первого отжима – самое необработанное, а значит, самое полезное для здоровья.
Привычки населения развитых стран, связанные с приемом пищи, постепенно изменились за последние годы. В настоящее время обычным стало потребление избыточного количества калорий, нехватка витаминов, минералов и клетчатки, а также дисбаланс питательных веществ, которые приводят к росту числа хронических заболеваний, таких как рак и диабет. Решить проблему можно, перейдя на здоровый, питательный и приятный рацион вроде средиземноморского.
Медицинские исследования последних лет направлены на изучение преимуществ средиземноморского рациона и в особенности оливкового масла. При ближайшем рассмотрении эта жидкость с древней историей оказывается больше, чем просто источником мононенасыщенных жиров. Этот также источник антиоксидантов (веществ, которые, несомненно, привлекают внимание ученых).
Антиоксиданты имеют большое значение для артерий. Липопротеины низкой плотности (LDL), или «плохой холестерин», становятся вредными при окислении. В этом случае их частицы образуют бляшки, которые накапливаются и увеличивают вероятность закупорки артерии. Антиоксиданты предотвращают окисление.
Овощи также являются источником антиоксидантов, и благодаря оливковому маслу жители средиземноморских стран включили в свой рацион большое их количество.
Но плюсы оливкового масла не ограничиваются защитой от сердечно-сосудистых заболеваний. Некоторые антиоксиданты, содержащиеся в оливковом масле, которые называются полифенолами, могут разрушать вещества, содействующие росту раковых клеток. Согласно некоторым исследованиям, женщины в средиземноморских странах меньше болеют раком груди, чем в США или Австралии, где процент заболеваний высок.
Оливковое масло играет также большую роль в лечении диабета. Исследования показали, что люди, потребляющие его, лучше контролируют диабет, в их крови содержится меньше некоторых жиров по сравнению с теми, чей рацион богат углеводами, которые обычно рекомендуют для данного типа диабета.
Оливковое масло способствует обмену веществ и выделению желчи, защищает артерии и желудок. Оно способствует росту детского организма и увеличивает продолжительность жизни пожилых людей. Оно оказывает уникальное воздействие на липиды кровяной сыворотки. Кроме того, оливковое масло способствует образованию желчи и оказывает терапевтический эффект при язвенной болезни.
Средиземноморский рацион богат сложными углеводами (хлеб из непросеянной муки, бобовые и продукты из пшеницы), свежими фруктами и овощами, рыбой (с высоким содержанием жирных кислот омега-3), в нем мало молочных продуктов и много оливкового масла. Питательный эффект оливкового масла наблюдается у жителей средиземноморского региона, среди которых невысок процент болезней сердца и высока продолжительность жизни. К сожалению, это благотворное воздействие исчезает при смене рациона на «западный».
[descr_rs] =>Оливковое масло – здоровый вариант при выборе жиров. Оно содержит мононенасыщенные жиры – наиболее здоровые, которые могут снизить риск сердечно-сосудистых заболеваний, снижая общий уровень холестерина и содержание в крови холестерина с липопротеинами с низкой плотностью (LDL, или «плохого»). Напротив, насыщенные и транс-жиры — масло, животный жир, тропические растительные масла и частично гидрированные растительные масла — повышают риск сердечно-сосудистых заболеваний, увеличивая общий уровень холестерина и уровень холестерина с LDL. Согласно американскому Управлению по контролю качества пищевых продуктов и лекарственных средств (FDA), потребление 2 столовых ложек оливкового масла (23 граммов) в день может сократить риск сердечно-сосудистых заболеваний. Наибольшую пользу принесет не просто добавление большего количества оливкового масла в рацион, а замена оливковым маслом насыщенных жиров. Все типы оливкового масла содержат мононенасыщенные жиры, но масло первого отжима – самое необработанное, а значит, самое полезное для здоровья.
Привычки населения развитых стран, связанные с приемом пищи, постепенно изменились за последние годы. В настоящее время обычным стало потребление избыточного количества калорий, нехватка витаминов, минералов и клетчатки, а также дисбаланс питательных веществ, которые приводят к росту числа хронических заболеваний, таких как рак и диабет. Решить проблему можно, перейдя на здоровый, питательный и приятный рацион вроде средиземноморского.
Медицинские исследования последних лет направлены на изучение преимуществ средиземноморского рациона и в особенности оливкового масла. При ближайшем рассмотрении эта жидкость с древней историей оказывается больше, чем просто источником мононенасыщенных жиров. Этот также источник антиоксидантов (веществ, которые, несомненно, привлекают внимание ученых).
Антиоксиданты имеют большое значение для артерий. Липопротеины низкой плотности (LDL), или «плохой холестерин», становятся вредными при окислении. В этом случае их частицы образуют бляшки, которые накапливаются и увеличивают вероятность закупорки артерии. Антиоксиданты предотвращают окисление.
Овощи также являются источником антиоксидантов, и благодаря оливковому маслу жители средиземноморских стран включили в свой рацион большое их количество.
Но плюсы оливкового масла не ограничиваются защитой от сердечно-сосудистых заболеваний. Некоторые антиоксиданты, содержащиеся в оливковом масле, которые называются полифенолами, могут разрушать вещества, содействующие росту раковых клеток. Согласно некоторым исследованиям, женщины в средиземноморских странах меньше болеют раком груди, чем в США или Австралии, где процент заболеваний высок.
Оливковое масло играет также большую роль в лечении диабета. Исследования показали, что люди, потребляющие его, лучше контролируют диабет, в их крови содержится меньше некоторых жиров по сравнению с теми, чей рацион богат углеводами, которые обычно рекомендуют для данного типа диабета.
Оливковое масло способствует обмену веществ и выделению желчи, защищает артерии и желудок. Оно способствует росту детского организма и увеличивает продолжительность жизни пожилых людей. Оно оказывает уникальное воздействие на липиды кровяной сыворотки. Кроме того, оливковое масло способствует образованию желчи и оказывает терапевтический эффект при язвенной болезни.
Средиземноморский рацион богат сложными углеводами (хлеб из непросеянной муки, бобовые и продукты из пшеницы), свежими фруктами и овощами, рыбой (с высоким содержанием жирных кислот омега-3), в нем мало молочных продуктов и много оливкового масла. Питательный эффект оливкового масла наблюдается у жителей средиземноморского региона, среди которых невысок процент болезней сердца и высока продолжительность жизни. К сожалению, это благотворное воздействие исчезает при смене рациона на «западный».
[23] => [image_gr] => [24] => [image_en] => [25] => [image_jp] => [26] => [image_chz] => [27] => [image_deu] => [28] => [image_fr] => [29] => [image_rs] => [30] => 0 [id_custom] => 0 [31] => 2 [order_no] => 2 )
When it comes to choosing what type of fats is better to consume, extra virgin olive oil is a healthy choice. Mainly it contains monounsaturated fat - a "healthy" type of fat - that can lower the risk of heart disease by reducing the total and low-density lipoprotein (LDL) or "bad" cholesterol levels in blood while leaves intact the High-density lipoprotein (HDL) or "good" cholesterol.
On closer examination, this ancient liquid has proved to be more. Its health protective antioxidants, polyphenols, fight stress and aging-related diseases like high blood pressure not to mention the improvement of the function of arteries. Extra virgin olive oil constitutes indisputably the very essence of health!