Olive Oil and Mediterranean Diet
Array ( [0] => 31 [id] => 31 [1] => 6 [id_parent] => 6 [2] => Μεσογειακή διατροφή [title_gr] => Μεσογειακή διατροφή [3] => Olive Oil and Mediterranean Diet [title_en] => Olive Oil and Mediterranean Diet [4] => オリーブオイルと地中海式ダイエット [title_jp] => オリーブオイルと地中海式ダイエット [5] => 橄榄油和地中海饮食 [title_chz] => 橄榄油和地中海饮食 [6] => Olivenöl und Ernährung im Mittelmeerraum [title_deu] => Olivenöl und Ernährung im Mittelmeerraum [7] => L’huile d’olive et le régime méditerranéen [title_fr] => L’huile d’olive et le régime méditerranéen [8] => Оливковое масло и средиземноморский рацион [title_rs] => Оливковое масло и средиземноморский рацион [9] => Μεσογειακή διατροφή [text_title_gr] => Μεσογειακή διατροφή [10] => Olive Oil and Mediterranean Diet [text_title_en] => Olive Oil and Mediterranean Diet [11] => オリーブオイルと地中海式ダイエット [text_title_jp] => オリーブオイルと地中海式ダイエット [12] => 橄榄油和地中海饮食 [text_title_chz] => 橄榄油和地中海饮食 [13] => Olivenöl und Ernährung im Mittelmeerraum [text_title_deu] => Olivenöl und Ernährung im Mittelmeerraum [14] => L’huile d’olive et le régime méditerranéen [text_title_fr] => L’huile d’olive et le régime méditerranéen [15] => Оливковое масло и средиземноморский рацион [text_title_rs] => Оливковое масло и средиземноморский рацион [16] =>Αυτή η έννοια προωθήθηκε από μελέτες που έγιναν τη δεκαετία του 1970 από τον Αμερικανό επιστήμονα Ancel Keys, τα αποτελέσματα της οποίας συνοψίζονται στην «Μεσογειακή δίαιτα».
Συνοπτικά, ήταν μία ιδέα που αποδεικνύεται με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε για 20 χρόνια στη Φινλανδία, την Ιαπωνία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γιουγκοσλαβία: Η διατροφή των πληθυσμών που ζουν στη Μεσόγειο οδηγεί σε ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής στον κόσμο, με δραστικές μειώσεις στις συχνότητες εμφάνισης των καρδιακών παθήσεων και μερικούς τύπους καρκίνου, καθώς και πολλές άλλες ασθένειες, που είναι όλες σχετικές με τη διατροφή.
Η υγιεινή διατροφή προβλέπει, πάνω απ’ όλα, τη μέτρια κατανάλωση των τροφίμων, και, δεύτερον, ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά στη χημική σύνθεση των τροφίμων.
Το διατροφικό μοντέλο που ορίζεται από τον Ancel Keys, που αργότερα έγινε γνωστό ως η «Μεσογειακή δίαιτα», στηρίζει την επιχειρηματολογία του σε μερικά θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων όσον αφορά το είδος των λιπιδίων, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που παίζει θεμελιώδη ρόλο λόγω της συγκέντρωσης σε αυτό μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.
Οι ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής έχουναναγνωριστεί από όλους τους ειδικούς διατροφολόγους.Το ελαιόλαδο είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός εκπρόσωπος τηςυγιεινής, μεσογειακής διατροφής.Ελαιόλαδο esti... για υγεία και καλή ζωή!Το ελαιόλαδο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της «Μεσογειακής δίαιτας», που συνδέεται με λογικές, νόστιμες μερίδες που τρώγονται αργά και απολαυστικά. Οι άνθρωποι που ακολουθούν τη «Μεσογειακή δίαιτα» έχει αποδειχθεί ότι έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία τους. Το ελαιόλαδο στη μεσογειακή διατροφή μπορεί να ικανοποιήσει την πείνα και γρήγορα να οδηγήσει στην πρόσληψη λιγότερων θερμίδων σε κάθε γεύμα.
Δεν είναι απόλυτα σαφές εάν το σύνολο αυτής της διατροφής είναι ευεργετικό, ή εάν παίζει ρόλο ο συνδυασμός του ελαιολάδου με μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και ψάρια.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα από τα λίγα φυτικά έλαια που μπορούν να καταναλωθούν χωρίς χημική επεξεργασία. (Σχεδόν κάθε άλλο φυτικό έλαιο έχει χημικά επεξεργαστεί και εξευγενιστεί με ατμό και διαλύτες). Το ελαιόλαδο που έχει παραχθεί φρέσκο μπορεί να καταναλωθεί αμέσως και διατηρεί τις φυσικές γεύσεις, τις βιταμίνες, τα μέταλλα, τα αντιοξειδωτικά και άλλα υγιεινά προϊόντα του ώριμου καρπού της ελιάς.
Οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν να μειώσουμε το συνολικό λίπος και τις θερμίδες στη διατροφή μας, και να αντικαταστήσουμε το βούτυρο, τη μαργαρίνη και τα σπορέλαια με υγιή λίπη, όπως το ελαιόλαδο.
Μελέτες διερευνούν τη σχέση μεταξύ συγκεκριμένων διατροφικών συνηθειών και τον κίνδυνο εξάπλωσης επιδημιών και εντοπίζουν συνέργεια αλλά και αντίθετα αποτελέσματα σχετικά με τη διατροφή. Τα πρότυπα αυτά αντικατοπτρίζουν πιστά τη γενικές καταναλωτικές συνήθειες του πληθυσμού και είναι πολύ χρήσιμα επιδημιολογικά στοιχεία.
Ο όρος Μεσογειακή Διατροφή αντανακλά τις χαρακτηριστικές διατροφικές συνήθειες των διαφόρων μεσογειακών χωρών κατά τη δεκαετία του 1960. Η σύνδεση μεταξύ της Μεσογειακής διατροφής και της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και της χαμηλότερης θνησιμότητας εξαιτίας καρδιακών νόσων ή καρκίνου και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή μας, είναι το κοινό διατροφικό μοτίβο που συνδέει αυτές τις χώρες.
Κλινικές, επιδημιολογικές και βιοχημικές μελέτες έχουν προσφέρει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής. Η υψηλή πρόσληψη αντιοξειδωτικών που προέρχεται από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε συνδυασμό με τα οφέλη που προκύπτουν από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τη μέτρια κατανάλωση κρασιού, καθιστούν τη Μεσογειακή δίαιτα πολλαπλά ωφέλιμη.
Έχει αποδειχθεί ότι η Μεσογειακή Διατροφή έχει ευεργετικά αποτελέσματα όσον αφορά στην:
1. Αύξηση του προσδόκιμου ζωής: η παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή είναι συνδεδεμένη με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής τόσο για τον πληθυσμό εν γένει όσο και για άτομα με ισχαιμική καρδιακή νόσο.
2. Μείωση της θνησιμότητας: η Μεσογειακή Διατροφή είναι συνδεδεμένη με τη συνολική μείωση του κινδύνου θνησιμότητας και αντίστοιχη μείωση της θνησιμότητας λόγω στεφανιαίας, καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου, σε υγιή πληθυσμό άνω των 70 ετών.
3. Ισχαιμική καρδιοπάθεια, καρδιαγγειακές παθήσεις: η δίαιτα μεσογειακού τύπου, πλούσια σε λινολενικό οξύ, μειώνει κατά 50% έως 70% τον κίνδυνο καρδιαγγειακού κινδύνου, ανάλογα με τα κριτήρια αξιολόγησης που αναλύθηκαν.
Μειώνει το σχετικό κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή, προστατεύοντας έως και 4 χρόνια μετά το πρώτο έμφραγμα του μυοκαρδίου, χωρία να αλλοιώνεται η ανεξάρτητη προγνωστική δύναμη επανεμφάνισης των παραδοσιακών παραγόντων κινδύνου, όπως η η υπέρταση. Τα άτομα που καταναλώνουν σχετικά μεγάλες ποσότητες τροφίμων της Μεσογειακής διατροφής, έχουν λιγότερες πιθανότητες πρόωρης θνησιμότητας μετά από ένα πρώτο έμφραγμα. Η Μεσογειακή Διατροφή μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου μεταξύ 8% και 45%.
4. Αρτηριακή πίεση και στο Μεταβολικό: η Μεσογειακή Διατροφή θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα του μεταβολικού συνδρόμου και των κινδύνων που συνδέονται με αγγειακές παθήσεις, πιθανόν λόγω της δυνατότητας να μειώνει τις φλεγμονές. Μπορεί να μειώσει τη συγκέντρωση των Proost-φλεγμονώδων και των υπέρ-αντιπηκτικών δεικτών σε άτομα χωρίς καρδιαγγειακή ιστορία. Όσοι επιμένουν στη Μεσογειακή διατροφή έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.
5. Παχυσαρκία ή Υπέρβαρα άτομα: σε διαφορετικές μελέτες, με περισσότερους από 3.000 ενήλικες συμμετέχοντες, χωρίς καρδιαγγειακό ιστορικό, αποδείχθηκε ότι η τήρηση της Μεσογειακής Διατροφής συσχετίστηκε με 39 - 50% μείωση της πιθανότητας να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα και με 59 % μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν συνολική παχυσαρκία μετά τον έλεγχο πολλών μεταβλητών.
6. Καρκίνος: οι άνθρωποι με στεφανιαία νόσο, που ακολουθούν Μεσογειακή δίαιτα μπορεί να προστατεύονται από την ανάπτυξη ορισμένων όγκων, ιδιαίτερα του ουροποιητικού, του πεπτικού και του λαιμού.[descr_gr] =>Αυτή η έννοια προωθήθηκε από μελέτες που έγιναν τη δεκαετία του 1970 από τον Αμερικανό επιστήμονα Ancel Keys, τα αποτελέσματα της οποίας συνοψίζονται στην «Μεσογειακή δίαιτα».
Συνοπτικά, ήταν μία ιδέα που αποδεικνύεται με μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε για 20 χρόνια στη Φινλανδία, την Ιαπωνία, την Ελλάδα, την Ιταλία, την Ολλανδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Γιουγκοσλαβία: Η διατροφή των πληθυσμών που ζουν στη Μεσόγειο οδηγεί σε ένα από τα υψηλότερα προσδόκιμα ζωής στον κόσμο, με δραστικές μειώσεις στις συχνότητες εμφάνισης των καρδιακών παθήσεων και μερικούς τύπους καρκίνου, καθώς και πολλές άλλες ασθένειες, που είναι όλες σχετικές με τη διατροφή.
Η υγιεινή διατροφή προβλέπει, πάνω απ’ όλα, τη μέτρια κατανάλωση των τροφίμων, και, δεύτερον, ιδιαίτερη προσοχή όσον αφορά στη χημική σύνθεση των τροφίμων.
Το διατροφικό μοντέλο που ορίζεται από τον Ancel Keys, που αργότερα έγινε γνωστό ως η «Μεσογειακή δίαιτα», στηρίζει την επιχειρηματολογία του σε μερικά θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων όσον αφορά το είδος των λιπιδίων, το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, που παίζει θεμελιώδη ρόλο λόγω της συγκέντρωσης σε αυτό μονοακόρεστων και πολυακόρεστων λιπαρών οξέων.
Οι ευεργετικές ιδιότητες της μεσογειακής διατροφής έχουναναγνωριστεί από όλους τους ειδικούς διατροφολόγους.Το ελαιόλαδο είναι ο πιο αντιπροσωπευτικός εκπρόσωπος τηςυγιεινής, μεσογειακής διατροφής.Ελαιόλαδο esti... για υγεία και καλή ζωή!Το ελαιόλαδο αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της «Μεσογειακής δίαιτας», που συνδέεται με λογικές, νόστιμες μερίδες που τρώγονται αργά και απολαυστικά. Οι άνθρωποι που ακολουθούν τη «Μεσογειακή δίαιτα» έχει αποδειχθεί ότι έχουν πολλαπλά οφέλη για την υγεία τους. Το ελαιόλαδο στη μεσογειακή διατροφή μπορεί να ικανοποιήσει την πείνα και γρήγορα να οδηγήσει στην πρόσληψη λιγότερων θερμίδων σε κάθε γεύμα.
Δεν είναι απόλυτα σαφές εάν το σύνολο αυτής της διατροφής είναι ευεργετικό, ή εάν παίζει ρόλο ο συνδυασμός του ελαιολάδου με μια διατροφή πλούσια σε λαχανικά, φρούτα και ψάρια.
Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι ένα από τα λίγα φυτικά έλαια που μπορούν να καταναλωθούν χωρίς χημική επεξεργασία. (Σχεδόν κάθε άλλο φυτικό έλαιο έχει χημικά επεξεργαστεί και εξευγενιστεί με ατμό και διαλύτες). Το ελαιόλαδο που έχει παραχθεί φρέσκο μπορεί να καταναλωθεί αμέσως και διατηρεί τις φυσικές γεύσεις, τις βιταμίνες, τα μέταλλα, τα αντιοξειδωτικά και άλλα υγιεινά προϊόντα του ώριμου καρπού της ελιάς.
Οι περισσότεροι γιατροί συμβουλεύουν να μειώσουμε το συνολικό λίπος και τις θερμίδες στη διατροφή μας, και να αντικαταστήσουμε το βούτυρο, τη μαργαρίνη και τα σπορέλαια με υγιή λίπη, όπως το ελαιόλαδο.
Μελέτες διερευνούν τη σχέση μεταξύ συγκεκριμένων διατροφικών συνηθειών και τον κίνδυνο εξάπλωσης επιδημιών και εντοπίζουν συνέργεια αλλά και αντίθετα αποτελέσματα σχετικά με τη διατροφή. Τα πρότυπα αυτά αντικατοπτρίζουν πιστά τη γενικές καταναλωτικές συνήθειες του πληθυσμού και είναι πολύ χρήσιμα επιδημιολογικά στοιχεία.
Ο όρος Μεσογειακή Διατροφή αντανακλά τις χαρακτηριστικές διατροφικές συνήθειες των διαφόρων μεσογειακών χωρών κατά τη δεκαετία του 1960. Η σύνδεση μεταξύ της Μεσογειακής διατροφής και της αύξησης του προσδόκιμου ζωής και της χαμηλότερης θνησιμότητας εξαιτίας καρδιακών νόσων ή καρκίνου και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με τη διατροφή μας, είναι το κοινό διατροφικό μοτίβο που συνδέει αυτές τις χώρες.
Κλινικές, επιδημιολογικές και βιοχημικές μελέτες έχουν προσφέρει σημαντικές πληροφορίες σχετικά με τα οφέλη της Μεσογειακής Διατροφής. Η υψηλή πρόσληψη αντιοξειδωτικών που προέρχεται από την κατανάλωση φρούτων και λαχανικών σε συνδυασμό με τα οφέλη που προκύπτουν από το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο και τη μέτρια κατανάλωση κρασιού, καθιστούν τη Μεσογειακή δίαιτα πολλαπλά ωφέλιμη.
Έχει αποδειχθεί ότι η Μεσογειακή Διατροφή έχει ευεργετικά αποτελέσματα όσον αφορά στην:
1. Αύξηση του προσδόκιμου ζωής: η παραδοσιακή Μεσογειακή Διατροφή είναι συνδεδεμένη με μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής τόσο για τον πληθυσμό εν γένει όσο και για άτομα με ισχαιμική καρδιακή νόσο.
2. Μείωση της θνησιμότητας: η Μεσογειακή Διατροφή είναι συνδεδεμένη με τη συνολική μείωση του κινδύνου θνησιμότητας και αντίστοιχη μείωση της θνησιμότητας λόγω στεφανιαίας, καρδιαγγειακών παθήσεων και καρκίνου, σε υγιή πληθυσμό άνω των 70 ετών.
3. Ισχαιμική καρδιοπάθεια, καρδιαγγειακές παθήσεις: η δίαιτα μεσογειακού τύπου, πλούσια σε λινολενικό οξύ, μειώνει κατά 50% έως 70% τον κίνδυνο καρδιαγγειακού κινδύνου, ανάλογα με τα κριτήρια αξιολόγησης που αναλύθηκαν.
Μειώνει το σχετικό κίνδυνο να υποστούν καρδιακή προσβολή, προστατεύοντας έως και 4 χρόνια μετά το πρώτο έμφραγμα του μυοκαρδίου, χωρία να αλλοιώνεται η ανεξάρτητη προγνωστική δύναμη επανεμφάνισης των παραδοσιακών παραγόντων κινδύνου, όπως η η υπέρταση. Τα άτομα που καταναλώνουν σχετικά μεγάλες ποσότητες τροφίμων της Μεσογειακής διατροφής, έχουν λιγότερες πιθανότητες πρόωρης θνησιμότητας μετά από ένα πρώτο έμφραγμα. Η Μεσογειακή Διατροφή μειώνει τον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου μεταξύ 8% και 45%.
4. Αρτηριακή πίεση και στο Μεταβολικό: η Μεσογειακή Διατροφή θα μπορούσε να μειώσει την πιθανότητα του μεταβολικού συνδρόμου και των κινδύνων που συνδέονται με αγγειακές παθήσεις, πιθανόν λόγω της δυνατότητας να μειώνει τις φλεγμονές. Μπορεί να μειώσει τη συγκέντρωση των Proost-φλεγμονώδων και των υπέρ-αντιπηκτικών δεικτών σε άτομα χωρίς καρδιαγγειακή ιστορία. Όσοι επιμένουν στη Μεσογειακή διατροφή έχουν χαμηλότερη αρτηριακή πίεση.
5. Παχυσαρκία ή Υπέρβαρα άτομα: σε διαφορετικές μελέτες, με περισσότερους από 3.000 ενήλικες συμμετέχοντες, χωρίς καρδιαγγειακό ιστορικό, αποδείχθηκε ότι η τήρηση της Μεσογειακής Διατροφής συσχετίστηκε με 39 - 50% μείωση της πιθανότητας να γίνουν υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα και με 59 % μικρότερο κίνδυνο να αναπτύξουν συνολική παχυσαρκία μετά τον έλεγχο πολλών μεταβλητών.
6. Καρκίνος: οι άνθρωποι με στεφανιαία νόσο, που ακολουθούν Μεσογειακή δίαιτα μπορεί να προστατεύονται από την ανάπτυξη ορισμένων όγκων, ιδιαίτερα του ουροποιητικού, του πεπτικού και του λαιμού.[17] =>This is the concept reported by studies undertaken around the 1970’s by the American scientist Ancel Keys, whose results were summarized in the "Mediterranean diet".
To summarize, it was demonstrated by a study conducted for 20 years in Finland, Japan, Greece, Italy, Netherlands, the United States and Yugoslavia, that the diet of people who live on the Mediterranean, urge them to be characterized as the ones with thehighest life expectancy rates in the world.This type of diet is also related to drastic reductions in incidences of heart disease and different types of cancer as well as many other infections.
A healthy diet foresees, above all, moderate food consumption, and secondly, careful attention to the chemical composition of the food.The dietary model designated by Ancel Keys which later became known as the “Mediterranean diet”, is based on a few nutrients among which - as far as the type of lipid to consume - is Extra Virgin olive oil. It is considered to play a fundamental role due to its concentration of monounsaturated and polyunsaturated fatty acids.Mediterranean diet's virtues have been repeatedly praised by all expert nutritionists. Olive oil constitutes the very essence of healthy mediterranean diets. Olive oil esti... health and the good life!
Olive oil is an integral part of the "Mediterranean diet" which is also associated with sensible tasty portions and slower, more enjoyable eating. People who follow this nutritional recommendation have been characterized bya remarkable variety of health benefits. The olive oil according to this type of dietcan quickly satisfy hunger leading to fewer total calories ingested at mealtime
Most doctors recommend people to lower total fat and calories in their diet, and also to substitute butter, margarine and tropical oils with healthy fats such as olive oil.
The term Mediterranean Diet reflects the characteristic dietary patterns of several Mediterranean countries in the 1960. The connection between
Mediterranean diet, longer life expectancy and lower mortality rates due to heart diseases, has also been depicted.
Clinical, epidemiological and biochemical studies have provided very sound biological base regarding the benefits of the Mediterranean Diet. The high intake of antioxidants derived from the consumption of fruit and vegetables along with the benefits obtained from extra virgin olive oil and the moderate consumption of wine, make the Mediterranean Diet a good choice with innumerable advantages
It is has been proven, more specifically, that this type of diet is distinguished by its beneficial effects which are the following:
1. Increase of life expectancy: the traditional Mediterranean Diet is associated to a longer life expectancy both for the population in general and for people with an ischemic heart disease.
2. Decrease of mortality: the consumption of a Mediterranean Diet is associated to an overall lower risk of mortality and a similar decrease in mortality of coronary, cardiovascular diseases and cancer, in a healthy population older than 70.
3. Ischemic heart disease, cardiovascular illness: the consumption of a Mediterranean type diet, rich in linolenic acid reduces 50% to 70% of cardiovascular risk, depending on the valuation criteria analysed.It reduces the relative risk of suffering a heart attack, maintaining its protective effect up to 4 years after having suffered the first myocardial attack without altering the independent recurrence predictor power of the traditional risk factors such as hyperoscherolemia and hypertension. People with a relatively high intake of Mediterranean Diet food have less premature mortality after a first myocardial attack. The Mediterranean Diet reduces the risk of coronary diseases between 8% and 45%.[descr_en] =>
4. Metabolic syndrome and blood pressure: the Mediterranean Diet could reduce the prevalence of metabolic syndrome and its associated vascular risk, possibly due to the decrease of the inflammation it has associated. It could reduce the concentration of proost-inflammatory and pro-coagulant markers in people without cardiovascular history. To adhere to a Mediterranean diet is inversely related to blood pressure.
5. Overweight or obesity: in different transversal studies with more than 3,000 adult participants without a cardiovascular disease history, it was proven that the adherence to a Mediterranean Diet was associated with a 39 to 50% reduction of the probability of becoming overweight or obese and with 59% less risk of developing overall obesity after controlling several confusing variables.
6. Cancer: those people ill with coronary artery disease that follow a Mediterranean Diet may be protected against developing certain tumours, especially urinary, digestive and throat tumours.This is the concept reported by studies undertaken around the 1970’s by the American scientist Ancel Keys, whose results were summarized in the "Mediterranean diet".
To summarize, it was demonstrated by a study conducted for 20 years in Finland, Japan, Greece, Italy, Netherlands, the United States and Yugoslavia, that the diet of people who live on the Mediterranean, urge them to be characterized as the ones with thehighest life expectancy rates in the world.This type of diet is also related to drastic reductions in incidences of heart disease and different types of cancer as well as many other infections.
A healthy diet foresees, above all, moderate food consumption, and secondly, careful attention to the chemical composition of the food.The dietary model designated by Ancel Keys which later became known as the “Mediterranean diet”, is based on a few nutrients among which - as far as the type of lipid to consume - is Extra Virgin olive oil. It is considered to play a fundamental role due to its concentration of monounsaturated and polyunsaturated fatty acids.Mediterranean diet's virtues have been repeatedly praised by all expert nutritionists. Olive oil constitutes the very essence of healthy mediterranean diets. Olive oil esti... health and the good life!
Olive oil is an integral part of the "Mediterranean diet" which is also associated with sensible tasty portions and slower, more enjoyable eating. People who follow this nutritional recommendation have been characterized bya remarkable variety of health benefits. The olive oil according to this type of dietcan quickly satisfy hunger leading to fewer total calories ingested at mealtime
Most doctors recommend people to lower total fat and calories in their diet, and also to substitute butter, margarine and tropical oils with healthy fats such as olive oil.
The term Mediterranean Diet reflects the characteristic dietary patterns of several Mediterranean countries in the 1960. The connection between
Mediterranean diet, longer life expectancy and lower mortality rates due to heart diseases, has also been depicted.
Clinical, epidemiological and biochemical studies have provided very sound biological base regarding the benefits of the Mediterranean Diet. The high intake of antioxidants derived from the consumption of fruit and vegetables along with the benefits obtained from extra virgin olive oil and the moderate consumption of wine, make the Mediterranean Diet a good choice with innumerable advantages
It is has been proven, more specifically, that this type of diet is distinguished by its beneficial effects which are the following:
1. Increase of life expectancy: the traditional Mediterranean Diet is associated to a longer life expectancy both for the population in general and for people with an ischemic heart disease.
2. Decrease of mortality: the consumption of a Mediterranean Diet is associated to an overall lower risk of mortality and a similar decrease in mortality of coronary, cardiovascular diseases and cancer, in a healthy population older than 70.
3. Ischemic heart disease, cardiovascular illness: the consumption of a Mediterranean type diet, rich in linolenic acid reduces 50% to 70% of cardiovascular risk, depending on the valuation criteria analysed.It reduces the relative risk of suffering a heart attack, maintaining its protective effect up to 4 years after having suffered the first myocardial attack without altering the independent recurrence predictor power of the traditional risk factors such as hyperoscherolemia and hypertension. People with a relatively high intake of Mediterranean Diet food have less premature mortality after a first myocardial attack. The Mediterranean Diet reduces the risk of coronary diseases between 8% and 45%.[18] => 1970年代、アメリカの生理学者Ancel Keys氏は、オリーブオイルと地中海料理に関する研究を行い、その結果を『Mediterranean diet(地中海式ダイエット)』にまとめました。
4. Metabolic syndrome and blood pressure: the Mediterranean Diet could reduce the prevalence of metabolic syndrome and its associated vascular risk, possibly due to the decrease of the inflammation it has associated. It could reduce the concentration of proost-inflammatory and pro-coagulant markers in people without cardiovascular history. To adhere to a Mediterranean diet is inversely related to blood pressure.
5. Overweight or obesity: in different transversal studies with more than 3,000 adult participants without a cardiovascular disease history, it was proven that the adherence to a Mediterranean Diet was associated with a 39 to 50% reduction of the probability of becoming overweight or obese and with 59% less risk of developing overall obesity after controlling several confusing variables.
6. Cancer: those people ill with coronary artery disease that follow a Mediterranean Diet may be protected against developing certain tumours, especially urinary, digestive and throat tumours.
昔から地中海沿岸に住む人々は長寿で、心臓病や特定のがんなど、生活習慣病とされる病気の発症率が劇的に低いことが知られていました。この事実が「食事のスタイルの違いによるものではないか」との仮説の元で、フィンランド、日本、ギリシャ、イタリア、オランダ、アメリカ、ユーゴスラビアで20年に渡る調査を行い、それを実証したのです。
健康的な食事の条件とは、第一に適量であること、第二に食物の化学組成に留意していることです。Keys氏が提唱する食事のモデルは、後に「地中海式ダイエット」として知られるようになりましたが、いくつかの栄養素をベースに考案されました。特にエキストラバージンオリーブオイルは、一価不飽和脂肪酸と多価不飽和脂肪酸をバランス良く含む油脂として、重要な役割を担っています。
地中海式ダイエットは、多くの栄養専門家によって絶賛されてきました。そのまさに中核を担うのがオリーブオイルなのです。
estiオリーブオイルは、健康で快適な生活を応援します!
[descr_jp] => 1970年代、アメリカの生理学者Ancel Keys氏は、オリーブオイルと地中海料理に関する研究を行い、その結果を『Mediterranean diet(地中海式ダイエット)』にまとめました。
オリーブオイルは「地中海式ダイエット」の必須食品です。地中海式ダイエットの魅力は美味しさのみならず、時間をかけて、楽しみながら食べることにあります。「地中海式ダイエット」を実践すると、驚くほど多くの健康上のメリットを体験します。オリーブオイルはすぐに満腹感を与えるので、一食あたりの摂取カロリーを低く抑えることができます。これらの健康上のメリットが具体的にどの成分からきているのか、オリーブオイルと野菜やフルーツ、魚介類との組み合わせにより引き起こされるのかは、はっきりしていません。
エキストラバージンオリーブオイルには一切の化学処理を加えていません。素材をそのまま味わえる希少な油です。(その他のほとんどの植物油は、高熱や化学的な方法で処理・精製されています)実を絞っただけのエキストラバージンオリーブオイルは、完ぺきな風味、ビタミン、ミネラル、抗酸化物質などを保ち、熟したオリーブの恵みをそのまま味わえます。
医学界も総脂質と摂取カロリーを減らし、バター、マーガリン、パーム油・ヤシ油の代わりにオリーブオイルを摂ることを推奨しています。
食習慣と疾病リスクの関連性を調べると、食べ物の組み合わせに「相乗効果」と「相殺関係」があることがわかります。調査結果にはその地域における食の一般消費パターンが忠実に反映され、疫学情報の収集に役立っています。
「地中海式ダイエット」は、1960年代の地中海沿岸地域における特徴的な食習慣を表しています。この地域は平均寿命が長く、心臓病の罹患率および死亡率が低く、特定のがんなどの生活習慣病の発症率が少ないことで知られていました。この地域の共通項として、食習慣、すなわち地中海式ダイエットが注目を集めたのです。
様々な臨床試験や研究によって、地中海式ダイエットの効果に関する生物学的根拠が実証されました。地中海料理には、抗酸化物質を豊富に含むフルーツや野菜がたくさん使われます。それに、恵みの多いエキストラバージンオリーブオイルと適量のワインが加わることで、比較的高い脂肪分にも関わらず、食の相乗効果が引き起こされるのです。
地中海式ダイエットには、以下のような素晴らしい効果があることが証明されています
1. 長寿:国民平均寿命だけでなく、虚血性心疾患患者の余命にも延長が見られます。
2. 死亡率の減少:70歳以上の健康な世代における死亡リスクの低下、血栓症、心疾患、がんによる死亡率が低いことが認められます。
3. 虚血性心疾患などの心臓病:リノレン酸を豊富に含むため、分析に用いた評価基準の影響は受けるものの、心臓病のリスクが50%から70%低下するとされています。
心筋梗塞のリスクが相対的に低下します。最初の心筋梗塞を発症してから最大4年間、予防効果が持続します。(高血圧など、従来型の危険因子による再発を予測する予後指数に差はありません)地中海式ダイエットは、若年層が初めての心筋梗塞で死亡する率を低下させます。また、冠状動脈疾患のリスクが8%から45%低下します。
4. メタボリック症候群と高血圧:メタボリック症候群の予防・改善と、関連する血管リスクを減らす効果があります。おそらく、オリーブオイルの抗炎症作用によるものと考えられます。また、心疾患の既往症が無い人の炎症マーカーおよび血液凝固マーカーを改善することも知られています。地中海式ダイエットを忠実に続けると、血圧下降の効果が期待できます。
5. 肥満:異なる地域に住む、心疾患の既往症が無い3000人以上の成人を対象とした調査の結果、地中海式ダイエットを忠実に続けると肥満のリスクが39%から50%低下することが分かりました。いくつかの要因をコントロールすれば、全体的な肥満のリスクを59%引き下げられることも知られています。
6. がん:冠動脈性心疾患患者が地中海式ダイエット療法を実践すると、泌尿器、消化器、咽頭などの腫瘍の発症が抑制される可能性が示唆されています。
昔から地中海沿岸に住む人々は長寿で、心臓病や特定のがんなど、生活習慣病とされる病気の発症率が劇的に低いことが知られていました。この事実が「食事のスタイルの違いによるものではないか」との仮説の元で、フィンランド、日本、ギリシャ、イタリア、オランダ、アメリカ、ユーゴスラビアで20年に渡る調査を行い、それを実証したのです。
健康的な食事の条件とは、第一に適量であること、第二に食物の化学組成に留意していることです。Keys氏が提唱する食事のモデルは、後に「地中海式ダイエット」として知られるようになりましたが、いくつかの栄養素をベースに考案されました。特にエキストラバージンオリーブオイルは、一価不飽和脂肪酸と多価不飽和脂肪酸をバランス良く含む油脂として、重要な役割を担っています。
地中海式ダイエットは、多くの栄養専門家によって絶賛されてきました。そのまさに中核を担うのがオリーブオイルなのです。
estiオリーブオイルは、健康で快適な生活を応援します!
[19] =>
オリーブオイルは「地中海式ダイエット」の必須食品です。地中海式ダイエットの魅力は美味しさのみならず、時間をかけて、楽しみながら食べることにあります。「地中海式ダイエット」を実践すると、驚くほど多くの健康上のメリットを体験します。オリーブオイルはすぐに満腹感を与えるので、一食あたりの摂取カロリーを低く抑えることができます。これらの健康上のメリットが具体的にどの成分からきているのか、オリーブオイルと野菜やフルーツ、魚介類との組み合わせにより引き起こされるのかは、はっきりしていません。
エキストラバージンオリーブオイルには一切の化学処理を加えていません。素材をそのまま味わえる希少な油です。(その他のほとんどの植物油は、高熱や化学的な方法で処理・精製されています)実を絞っただけのエキストラバージンオリーブオイルは、完ぺきな風味、ビタミン、ミネラル、抗酸化物質などを保ち、熟したオリーブの恵みをそのまま味わえます。
医学界も総脂質と摂取カロリーを減らし、バター、マーガリン、パーム油・ヤシ油の代わりにオリーブオイルを摂ることを推奨しています。
食習慣と疾病リスクの関連性を調べると、食べ物の組み合わせに「相乗効果」と「相殺関係」があることがわかります。調査結果にはその地域における食の一般消費パターンが忠実に反映され、疫学情報の収集に役立っています。
「地中海式ダイエット」は、1960年代の地中海沿岸地域における特徴的な食習慣を表しています。この地域は平均寿命が長く、心臓病の罹患率および死亡率が低く、特定のがんなどの生活習慣病の発症率が少ないことで知られていました。この地域の共通項として、食習慣、すなわち地中海式ダイエットが注目を集めたのです。
様々な臨床試験や研究によって、地中海式ダイエットの効果に関する生物学的根拠が実証されました。地中海料理には、抗酸化物質を豊富に含むフルーツや野菜がたくさん使われます。それに、恵みの多いエキストラバージンオリーブオイルと適量のワインが加わることで、比較的高い脂肪分にも関わらず、食の相乗効果が引き起こされるのです。
地中海式ダイエットには、以下のような素晴らしい効果があることが証明されています
1. 長寿:国民平均寿命だけでなく、虚血性心疾患患者の余命にも延長が見られます。
2. 死亡率の減少:70歳以上の健康な世代における死亡リスクの低下、血栓症、心疾患、がんによる死亡率が低いことが認められます。
3. 虚血性心疾患などの心臓病:リノレン酸を豊富に含むため、分析に用いた評価基準の影響は受けるものの、心臓病のリスクが50%から70%低下するとされています。
心筋梗塞のリスクが相対的に低下します。最初の心筋梗塞を発症してから最大4年間、予防効果が持続します。(高血圧など、従来型の危険因子による再発を予測する予後指数に差はありません)地中海式ダイエットは、若年層が初めての心筋梗塞で死亡する率を低下させます。また、冠状動脈疾患のリスクが8%から45%低下します。
4. メタボリック症候群と高血圧:メタボリック症候群の予防・改善と、関連する血管リスクを減らす効果があります。おそらく、オリーブオイルの抗炎症作用によるものと考えられます。また、心疾患の既往症が無い人の炎症マーカーおよび血液凝固マーカーを改善することも知られています。地中海式ダイエットを忠実に続けると、血圧下降の効果が期待できます。
5. 肥満:異なる地域に住む、心疾患の既往症が無い3000人以上の成人を対象とした調査の結果、地中海式ダイエットを忠実に続けると肥満のリスクが39%から50%低下することが分かりました。いくつかの要因をコントロールすれば、全体的な肥満のリスクを59%引き下げられることも知られています。
6. がん:冠動脈性心疾患患者が地中海式ダイエット療法を実践すると、泌尿器、消化器、咽頭などの腫瘍の発症が抑制される可能性が示唆されています。
此概念是美国科学家Ancel Keys在1970年代经过研究后提出,称为“地中海饮食”。
总之,地中海沿岸居民的饮食结构受到关注并被芬兰、日本、希腊、意大利、荷兰、美国和前南斯拉夫研究了20多年,研究发现这种饮食结构导致地中海沿岸居民成为世界上预期寿命最长的人群之一,并且心脏疾病、一些癌症还有很多其它疾病的发生率大幅减少。
何为健康的饮食结构,首先,适量的摄取食物,其次,注意食物的化学成分。Ancel Keys提出的饮食结构模型后来被称为“地中海饮食”,其理论依据是一些营养成分以及一些脂类的消耗量。特级初榨橄榄油能够浓缩单不饱和和多不饱和脂肪酸的特点在此理论中起到了基础作用。
所有营养学家都反复强调地中海饮食的优点被。橄榄油构成了地中海饮食的精髓。
Esti橄榄油......为了健康和美好生活!
橄榄油是地中海饮食中不可缺少的部分,它与合理的食量以及缓慢并更加愉悦的进食方式相关。采用“地中海饮食”的人们在健康方面获益匪浅。地中海饮食中的橄榄油可以快速缓解饥饿并降低进餐时摄入食物的总热量。但目前尚不清楚究竟是这些食物中某种单一成分还是橄榄油与食物中大量的蔬菜、水果和鱼的共同作用使身体变得更健康。
特级初榨橄榄油是为数不多的不用经过化学处理就可直接食用的油之一。(几乎其它所有植物油都需要用蒸汽和溶剂进行除杂和提纯)。新鲜榨出的橄榄油可以马上直接食用,保留了成熟橄榄果实的天然味道和维生素、矿物质、抗氧化剂和其它有利健康的成分。
大多数医生建议减少饮食中脂肪和热量的摄入,使用橄榄油等健康油脂代替黄油、人造黄油和热带植物油。
对某种饮食模式和疾病之间的联系进行研究非常有趣,因为食物中存在相生和相克的影响。这些模式忠实地反映了人们的食品消耗情况并且在流行病研究中非常有用。
地中海饮食这个术语反映了1960年代地中海沿岸国家特有的饮食模式。地中海饮食与预期寿命增加和心脏疾病低病死率有关,并且发现肿瘤和其它多种疾病与我们的饮食相关,这种饮食模式构成了地中海国家的共同纽带。
临床、流行病学和生化研究为证明地中海饮食的优点提供了可靠的生物学基础。大量摄入蔬菜水果中的抗氧化剂,从特级初榨橄榄油中获得好处,并且控制饮酒,是地中海饮食的多重优点,但不包括其摄入脂肪含量相对过高。
已经证明地中海饮食具有以下优点:
1. 预期寿命增加: 传统的地中海饮食与普通人和贫血性心脏疾病患者的预期寿命增加相关。
2. 死亡率降低: 对70岁以上健康人群的研究表明,采用地中海饮食与死亡率总体降低以及冠状动脉、心血管疾病和癌症的死亡率降低有关。
3. 贫血性心脏疾病,心血管疾病:根据评定准则的不同,采用富含亚麻酸的地中海饮食可以使患心血管疾病的风险降低50%到70%。
它减少了心脏病发作的相对风险,在不改变hyperoscherolemia和高血压等传统风险因素的独立复发性预测作用的情况下,其保护作用在首次心肌衰弱后可维持至少4年以上。地中海饮食摄入量相对高的人在首次心肌衰弱后过早死亡率相对较低。地中海饮食可以将患冠状动脉疾病的风险减少8%至45%。
4. 代谢综合症与血压:可能因为减少了相关的炎症,地中海饮食可以降低代谢综合征患病率及患血管疾病的危险。对于没有心血管疾病史人,它可以降低proost炎症和促凝血剂的浓度指标。保持地中海饮食习惯将会远离高血压。
5. 超重或肥胖:通过对3000多名无心血管疾病史的成年参与者不同的横向研究表明:坚持地中海饮食,超重或肥胖的可能性可以降低39到50%,在控制好几个要素以后,整体肥胖的风险减少59%。
6. 癌症:冠状动脉疾病患者在采用地中海饮食后可以避免诱发肿瘤,特别是泌尿、消化道和咽喉肿瘤。 [descr_chz] =>
此概念是美国科学家Ancel Keys在1970年代经过研究后提出,称为“地中海饮食”。
总之,地中海沿岸居民的饮食结构受到关注并被芬兰、日本、希腊、意大利、荷兰、美国和前南斯拉夫研究了20多年,研究发现这种饮食结构导致地中海沿岸居民成为世界上预期寿命最长的人群之一,并且心脏疾病、一些癌症还有很多其它疾病的发生率大幅减少。
何为健康的饮食结构,首先,适量的摄取食物,其次,注意食物的化学成分。Ancel Keys提出的饮食结构模型后来被称为“地中海饮食”,其理论依据是一些营养成分以及一些脂类的消耗量。特级初榨橄榄油能够浓缩单不饱和和多不饱和脂肪酸的特点在此理论中起到了基础作用。
所有营养学家都反复强调地中海饮食的优点被。橄榄油构成了地中海饮食的精髓。
Esti橄榄油......为了健康和美好生活!
橄榄油是地中海饮食中不可缺少的部分,它与合理的食量以及缓慢并更加愉悦的进食方式相关。采用“地中海饮食”的人们在健康方面获益匪浅。地中海饮食中的橄榄油可以快速缓解饥饿并降低进餐时摄入食物的总热量。但目前尚不清楚究竟是这些食物中某种单一成分还是橄榄油与食物中大量的蔬菜、水果和鱼的共同作用使身体变得更健康。
特级初榨橄榄油是为数不多的不用经过化学处理就可直接食用的油之一。(几乎其它所有植物油都需要用蒸汽和溶剂进行除杂和提纯)。新鲜榨出的橄榄油可以马上直接食用,保留了成熟橄榄果实的天然味道和维生素、矿物质、抗氧化剂和其它有利健康的成分。
大多数医生建议减少饮食中脂肪和热量的摄入,使用橄榄油等健康油脂代替黄油、人造黄油和热带植物油。
对某种饮食模式和疾病之间的联系进行研究非常有趣,因为食物中存在相生和相克的影响。这些模式忠实地反映了人们的食品消耗情况并且在流行病研究中非常有用。
地中海饮食这个术语反映了1960年代地中海沿岸国家特有的饮食模式。地中海饮食与预期寿命增加和心脏疾病低病死率有关,并且发现肿瘤和其它多种疾病与我们的饮食相关,这种饮食模式构成了地中海国家的共同纽带。
临床、流行病学和生化研究为证明地中海饮食的优点提供了可靠的生物学基础。大量摄入蔬菜水果中的抗氧化剂,从特级初榨橄榄油中获得好处,并且控制饮酒,是地中海饮食的多重优点,但不包括其摄入脂肪含量相对过高。
已经证明地中海饮食具有以下优点:
1. 预期寿命增加: 传统的地中海饮食与普通人和贫血性心脏疾病患者的预期寿命增加相关。
2. 死亡率降低: 对70岁以上健康人群的研究表明,采用地中海饮食与死亡率总体降低以及冠状动脉、心血管疾病和癌症的死亡率降低有关。
3. 贫血性心脏疾病,心血管疾病:根据评定准则的不同,采用富含亚麻酸的地中海饮食可以使患心血管疾病的风险降低50%到70%。
它减少了心脏病发作的相对风险,在不改变hyperoscherolemia和高血压等传统风险因素的独立复发性预测作用的情况下,其保护作用在首次心肌衰弱后可维持至少4年以上。地中海饮食摄入量相对高的人在首次心肌衰弱后过早死亡率相对较低。地中海饮食可以将患冠状动脉疾病的风险减少8%至45%。
4. 代谢综合症与血压:可能因为减少了相关的炎症,地中海饮食可以降低代谢综合征患病率及患血管疾病的危险。对于没有心血管疾病史人,它可以降低proost炎症和促凝血剂的浓度指标。保持地中海饮食习惯将会远离高血压。
5. 超重或肥胖:通过对3000多名无心血管疾病史的成年参与者不同的横向研究表明:坚持地中海饮食,超重或肥胖的可能性可以降低39到50%,在控制好几个要素以后,整体肥胖的风险减少59%。
6. 癌症:冠状动脉疾病患者在采用地中海饮食后可以避免诱发肿瘤,特别是泌尿、消化道和咽喉肿瘤。 [20] => In den 70er Jahren hat der amerikanische Wissenschaftler Ancel Keys anhand seiner Studien ein Konzept entwickelt, dessen Ergebnisse in dem Text „Ernährung im Mittelmeerraum“ zusammengefasst wurden.
Knapp ausgedrückt wurde im Rahmen einer Studie, die 20 Jahre lang in Finnland, Japan, Griechenland, Italien, den Niederlanden, den USA und Jugoslawien durchgeführt wurde, behauptet und bewiesen, dass die Ernährung von Bevölkerungen aus Mittelmeergebieten zu den höchsten Lebenserwartungen weltweit führt, wobei das Risiko von Herzerkrankungen, einigen Krebsarten und vielen anderen Erkrankungen aufgrund der Essgewohnheiten reduziert wird.
Eine gesunde Ernährung setzt zu allererst einen gemäßigten Lebensmittelkonsum voraus und weiterhin einen aufmerksamen Umgang mit der chemischen Zusammensetzung der Nahrung. Die Beweisführung des Ernährungsmodells, das von Ancel Keys konzipiert und später als „Ernährung im Mittelmeerraum“ bekannt wurde, basiert auf wenigen Nahrungsmitteln, unter denen das extra native Olivenöl aufgrund der ungesättigten und mehrfach ungesättigten Fettsäuren eine wichtige Rolle spielt.
Dass die Ernährungsweise im Mittelmeerraum sehr gesund ist, wurde wiederholt von allen Nahrungsmittelexperten bestätigt. Olivenöl ist die Essenz dieser gesunden Mittelmeerküche.
Olivenöl von Esti... für die Gesundheit und ein gutes Leben!Olivenöl ist ein integraler Bestandteil der „Ernährung im Mittelmeerraum“ und sorgt für geschmackvollere Speisen und dadurch ein gemäßigtes und gleichzeitig genussvolles Essen. Menschen, die ihren Diätplan an die „Ernährung im Mittelmeerraum“ angepasst haben, zeigten verschiedene positive Auswirkungen auf die Gesundheit. Das Olivenöl der Mittelmeerküche hilft dabei, das Hungergefühl schnell zu überwinden und führt dazu, dass bei einer Mahlzeit weniger Kalorien konsumiert werden. Es ist nicht ganz klar, ob ein einziger Bestandteil dieser Ernährung im Besonderen für die gesundheitlichen Vorteile verantwortlich ist oder ob viel mehr eine Kombination aus Olivenöl mit Gemüse, Obst und Fisch dazu führt.
Extra natives Olivenöl ist eines der wenigen Öle, das ohne vorherige chemische Verarbeitung genossen werden kann. (Nahezu jedes andere Pflanzenöl wurde entgiftet und mit Dampf oder Lösungsmitteln raffiniert) Frisch gepresstes Olivenöl kann unverzüglich verzehrt werden und behält die natürlichen Aromen, Vitamine, Mineralstoffe, Antioxidantien sowie weitere gesunde Inhaltsstoffe der reifen Olive.
Die meisten Ärzte empfehlen Fett und Kalorien in der Ernährung zu reduzieren und Butter, Margarine und tropische Öle durch gesunde Fette wie Olivenöl zu ersetzen.
Studien bezüglich des Zusammenhangs zwischen bestimmten Ernährungsmustern und dem Risiko von Erkrankungen sind im Hinblick auf die synergetischen und entgegengesetzten Wirkungen in der Nahrung interessant. Diese Muster stellen den allgemeinen Verbrauch einer Bevölkerung getreu dar und liefern hilfreiche epidemiologische Informationen.
Der Begriff „Ernährung im Mittelmeerraum“ steht für bestimmte Ernährungsmuster verschiedener Länder der Mittelmeerregion in den 60er Jahren. Ebenso wie der Zusammenhang zwischen der Ernährung im Mittelmeerraum und einer längeren Lebenserwartung und weniger Todesfällen aufgrund von Herzversagen wurde eine Beziehung zwischen bestimmten Tumoren und anderen Krankheiten mit Essgewohnheiten festgestellt, die in bestimmten Ländern gleich sind.
Klinische, epidemiologische und biochemische Studien haben glaubhafte biologische Beweise für die Wohltaten der Ernährung im Mittelmeergebiet geliefert. Der hohe Anteil an Antioxidantien, die durch den Genuss von Obst und Gemüse aufgenommen werden sowie die gesundheitlichen Vorteile des extra nativen Olivenöls und des gemäßigten Weingenusses führen dazu, dass die Ernährung im Mittelmeergebiet neben ihrem relativ hohen Fettgehalt viele gesundheitliche Vorteile aufweist.
Es wurde bewiesen, dass die Ernährung im Mittelmeergebiet die folgenden positiven Auswirkungen auf die Gesundheit hat:
1. Erhöhung der Lebenserwartung: Die traditionelle Ernährung im Mittelmeergebiet steht im Zusammenhang mit einer längeren Lebenserwartung sowohl der Gesamtbevölkerung als auch für Menschen mit ischämischen Herzerkrankungen.
2. Senkung der Sterblichkeitsrate: Die Ernährung im Mittelmeergebiet steht im Zusammenhang mit einer allgemeinen Verringerung der Sterblichkeitsrate und einer ähnlichen Reduzierung von Todesfällen aufgrund von Herzinfarkten, Herz- und Gefäßkrankheiten und Krebs bei einer gesunden Bevölkerung über 70.
3. Ischämische Herzerkrankungen, Herz- und Gefäßkrankheiten: Die an Linolensäure reiche Ernährung im Mittelmeergebiet reduziert das Risiko von Herz- und Gefäßkrankheiten, je nach analysierten Bewertungskriterien um 50 % bis 70%.
Sie reduziert das Risiko von Herzinfarkten, wobei die schützende Wirkung bis zu 4 Jahren nach dem ersten Herzanfall aufrecht erhalten wird, ohne die davon unabhängige Vorhersagekraft der traditionellen Risikofaktoren wie Bluthochdruck für das Wiederauftreten zu verändern. Für Menschen, die viel von der Nahrung des Mittelmeergebiets zu sich genommen haben, ist das Risiko eines frühzeitigen Todes nach einem Herzinfarkt geringer. Die Ernährung des Mittelmeergebiets reduziert das Risiko von Herzinfarkten zwischen 8 % und 45 %.
4. Metabolisches Syndrom und Blutdruck: Die Ernährung des Mittelmeergebiets kann die Auswirkungen des metabolischen Risikos und dazugehöriger vaskulärer Risiken senken, was wahrscheinlich an der entzündungshemmenden Wirkung liegt, die ihr zugeschrieben wird. Sie kann die Konzentration entzündungsbildender und krebsfördernder Marker bei Menschen ohne bekannte Herz- und Gefäßkrankheiten reduzieren. Der Ernährung des Mittelmeergebiets kann den Blutdruck senken.5. Übergewicht oder Fettleibigkeit: In mehreren interdisziplinären Studien, mit mehr als 3.000 erwachsenen Teilnehmer ohne bekannte Herz- oder Gefäßkrankheiten, wurde bewiesen, dass die Ernährung des Mittelmeerraums die Wahrscheinlichkeit von Übergewicht oder Fettleibigkeit um 39 % bis 50 % verringern kann. Das Risiko einer allgemeinen Fettleibigkeit wurde nach der Prüfung verschiedener Variablen um 59 % niedriger eingestuft.
6. Krebs: Menschen, die an Herzkranzkrankheiten leiden und einen Ernährungsplan mit Nahrungsmitteln aus dem Mittelmeerraum befolgen, sind gegebenenfalls vor der Entwicklung bestimmter Tumore geschützt, vor allem betroffen sind dabei Harnblasen-, Darm- und Halskrebs.
[descr_deu] => In den 70er Jahren hat der amerikanische Wissenschaftler Ancel Keys anhand seiner Studien ein Konzept entwickelt, dessen Ergebnisse in dem Text „Ernährung im Mittelmeerraum“ zusammengefasst wurden.
Knapp ausgedrückt wurde im Rahmen einer Studie, die 20 Jahre lang in Finnland, Japan, Griechenland, Italien, den Niederlanden, den USA und Jugoslawien durchgeführt wurde, behauptet und bewiesen, dass die Ernährung von Bevölkerungen aus Mittelmeergebieten zu den höchsten Lebenserwartungen weltweit führt, wobei das Risiko von Herzerkrankungen, einigen Krebsarten und vielen anderen Erkrankungen aufgrund der Essgewohnheiten reduziert wird.
Eine gesunde Ernährung setzt zu allererst einen gemäßigten Lebensmittelkonsum voraus und weiterhin einen aufmerksamen Umgang mit der chemischen Zusammensetzung der Nahrung. Die Beweisführung des Ernährungsmodells, das von Ancel Keys konzipiert und später als „Ernährung im Mittelmeerraum“ bekannt wurde, basiert auf wenigen Nahrungsmitteln, unter denen das extra native Olivenöl aufgrund der ungesättigten und mehrfach ungesättigten Fettsäuren eine wichtige Rolle spielt.
Dass die Ernährungsweise im Mittelmeerraum sehr gesund ist, wurde wiederholt von allen Nahrungsmittelexperten bestätigt. Olivenöl ist die Essenz dieser gesunden Mittelmeerküche.
Olivenöl von Esti... für die Gesundheit und ein gutes Leben!Olivenöl ist ein integraler Bestandteil der „Ernährung im Mittelmeerraum“ und sorgt für geschmackvollere Speisen und dadurch ein gemäßigtes und gleichzeitig genussvolles Essen. Menschen, die ihren Diätplan an die „Ernährung im Mittelmeerraum“ angepasst haben, zeigten verschiedene positive Auswirkungen auf die Gesundheit. Das Olivenöl der Mittelmeerküche hilft dabei, das Hungergefühl schnell zu überwinden und führt dazu, dass bei einer Mahlzeit weniger Kalorien konsumiert werden. Es ist nicht ganz klar, ob ein einziger Bestandteil dieser Ernährung im Besonderen für die gesundheitlichen Vorteile verantwortlich ist oder ob viel mehr eine Kombination aus Olivenöl mit Gemüse, Obst und Fisch dazu führt.
Extra natives Olivenöl ist eines der wenigen Öle, das ohne vorherige chemische Verarbeitung genossen werden kann. (Nahezu jedes andere Pflanzenöl wurde entgiftet und mit Dampf oder Lösungsmitteln raffiniert) Frisch gepresstes Olivenöl kann unverzüglich verzehrt werden und behält die natürlichen Aromen, Vitamine, Mineralstoffe, Antioxidantien sowie weitere gesunde Inhaltsstoffe der reifen Olive.
Die meisten Ärzte empfehlen Fett und Kalorien in der Ernährung zu reduzieren und Butter, Margarine und tropische Öle durch gesunde Fette wie Olivenöl zu ersetzen.
Studien bezüglich des Zusammenhangs zwischen bestimmten Ernährungsmustern und dem Risiko von Erkrankungen sind im Hinblick auf die synergetischen und entgegengesetzten Wirkungen in der Nahrung interessant. Diese Muster stellen den allgemeinen Verbrauch einer Bevölkerung getreu dar und liefern hilfreiche epidemiologische Informationen.
Der Begriff „Ernährung im Mittelmeerraum“ steht für bestimmte Ernährungsmuster verschiedener Länder der Mittelmeerregion in den 60er Jahren. Ebenso wie der Zusammenhang zwischen der Ernährung im Mittelmeerraum und einer längeren Lebenserwartung und weniger Todesfällen aufgrund von Herzversagen wurde eine Beziehung zwischen bestimmten Tumoren und anderen Krankheiten mit Essgewohnheiten festgestellt, die in bestimmten Ländern gleich sind.
Klinische, epidemiologische und biochemische Studien haben glaubhafte biologische Beweise für die Wohltaten der Ernährung im Mittelmeergebiet geliefert. Der hohe Anteil an Antioxidantien, die durch den Genuss von Obst und Gemüse aufgenommen werden sowie die gesundheitlichen Vorteile des extra nativen Olivenöls und des gemäßigten Weingenusses führen dazu, dass die Ernährung im Mittelmeergebiet neben ihrem relativ hohen Fettgehalt viele gesundheitliche Vorteile aufweist.
Es wurde bewiesen, dass die Ernährung im Mittelmeergebiet die folgenden positiven Auswirkungen auf die Gesundheit hat:
1. Erhöhung der Lebenserwartung: Die traditionelle Ernährung im Mittelmeergebiet steht im Zusammenhang mit einer längeren Lebenserwartung sowohl der Gesamtbevölkerung als auch für Menschen mit ischämischen Herzerkrankungen.
2. Senkung der Sterblichkeitsrate: Die Ernährung im Mittelmeergebiet steht im Zusammenhang mit einer allgemeinen Verringerung der Sterblichkeitsrate und einer ähnlichen Reduzierung von Todesfällen aufgrund von Herzinfarkten, Herz- und Gefäßkrankheiten und Krebs bei einer gesunden Bevölkerung über 70.
3. Ischämische Herzerkrankungen, Herz- und Gefäßkrankheiten: Die an Linolensäure reiche Ernährung im Mittelmeergebiet reduziert das Risiko von Herz- und Gefäßkrankheiten, je nach analysierten Bewertungskriterien um 50 % bis 70%.
Sie reduziert das Risiko von Herzinfarkten, wobei die schützende Wirkung bis zu 4 Jahren nach dem ersten Herzanfall aufrecht erhalten wird, ohne die davon unabhängige Vorhersagekraft der traditionellen Risikofaktoren wie Bluthochdruck für das Wiederauftreten zu verändern. Für Menschen, die viel von der Nahrung des Mittelmeergebiets zu sich genommen haben, ist das Risiko eines frühzeitigen Todes nach einem Herzinfarkt geringer. Die Ernährung des Mittelmeergebiets reduziert das Risiko von Herzinfarkten zwischen 8 % und 45 %.
4. Metabolisches Syndrom und Blutdruck: Die Ernährung des Mittelmeergebiets kann die Auswirkungen des metabolischen Risikos und dazugehöriger vaskulärer Risiken senken, was wahrscheinlich an der entzündungshemmenden Wirkung liegt, die ihr zugeschrieben wird. Sie kann die Konzentration entzündungsbildender und krebsfördernder Marker bei Menschen ohne bekannte Herz- und Gefäßkrankheiten reduzieren. Der Ernährung des Mittelmeergebiets kann den Blutdruck senken.5. Übergewicht oder Fettleibigkeit: In mehreren interdisziplinären Studien, mit mehr als 3.000 erwachsenen Teilnehmer ohne bekannte Herz- oder Gefäßkrankheiten, wurde bewiesen, dass die Ernährung des Mittelmeerraums die Wahrscheinlichkeit von Übergewicht oder Fettleibigkeit um 39 % bis 50 % verringern kann. Das Risiko einer allgemeinen Fettleibigkeit wurde nach der Prüfung verschiedener Variablen um 59 % niedriger eingestuft.
6. Krebs: Menschen, die an Herzkranzkrankheiten leiden und einen Ernährungsplan mit Nahrungsmitteln aus dem Mittelmeerraum befolgen, sind gegebenenfalls vor der Entwicklung bestimmter Tumore geschützt, vor allem betroffen sind dabei Harnblasen-, Darm- und Halskrebs.
[21] =>C’est le concept soutenu par des études entreprises dans les années 1970, par le scientifique américain Ancel Keys, dont les résultats ont été synthétisés dans le «régime méditerranéen».Pour résumer, il s’agit d’une idée qui a été démontrée d’après une étude menée sur une vingtaine d’années en Finlande, au Japon, en Grèce, en Italie, aux Pays-Bas, aux États-Unis et en Yougoslavie, selon laquelle l’alimentation des populations qui vivent en Méditerranée génère l’une des espérances de vie les plus élevées au monde avec une diminution significative de l’incidence des maladies cardiaques et de certains types de cancers ainsi que de nombreuses autres maladies en rapport avec l’alimentation.Une alimentation saine prévoit d’abord une consommation alimentaire modérée et ensuite, une attention particulière à la composition chimique des aliments. Le modèle alimentaire conçu par Ancel Keys, qui a ensuite été connu sous le nom de «régime méditerranéen», fonde son raisonnement sur quelques nutriments parmi lesquels, en ce qui concerne le type de lipide à consommer, figure l’huile d’olive qui joue un rôle fondamental pour sa concentration en acides gras mono-insaturés et polyinsaturés.Les vertus de l’alimentation méditerranéenne n’ont jamais cessé d’être vantées par tous les experts nutritionnistes. L’huile d’olive constitue l’essence même de l’alimentation méditerranéenne saine.L’huile d’olive esti... pour la santé et le bien vivre !L’huile d’olive fait partie intégrante du « régime méditerranéen » en association avec des portions raisonnables et savoureuses, tout en mangeant bien et plus lentement. Il a été montré que les personnes qui suivent le «régime méditerranéen» disposent d’une remarquable variété d’avantages pour leur santé. L’huile d’olive dans l’alimentation méditerranéenne peut rapidement apaiser la faim et permet d’ingérer beaucoup moins de calories lors d’un repas. Il reste à savoir si un seul des composants de cette alimentation est responsable de ces avantages pour la santé ou bien s’il s’agit d’une combinaison entre la consommation d’huile d’olive et une alimentation riche en légumes, fruits et poissons.L’huile d’olive extra vierge est une des rares huiles qui peut être consommée sans traitement chimique. (La plupart des autres huiles végétales subissent une détoxification et sont raffinées avec de la vapeur et des solvants). De l’huile d’olive fraichement pressée peut être consommée immédiatement et elle retient les arômes naturels, les vitamines, les minéraux, les antioxydants, et tous les autres produits issus de l’olive arrivée à maturité.La plupart des docteurs recommandent de diminuer les graisses et les calories dans l’alimentation et de remplacer le beurre, la margarine et les huiles tropicales par des graisses saines comme l’huile d’olive.Les études concernant des associations entre certains modes alimentaires et le risque de maladies sont intéressantes en raison de l’existence d’effets synergiques et contraires des aliments. Ces schémas sont le reflet fidèle de la consommation générale de la population et constituent des informations épidémiologiques très utiles.Le terme régime méditerranéen désigne les modes alimentaires caractéristiques de plusieurs pays méditerranéens dans les années soixante. La relation entre le régime méditerranéen et une espérance de vie plus longue et un taux de morbidité et mortalité plus bas en matière de maladies cardiaques a également été constatée dans le cas de certaines tumeurs et autres maladies liées à l’alimentation, dans des pays où le dénominateur commun était le mode alimentaire.Des études cliniques, épidémiologiques et biochimiques ont apporté des bases biologiques solides sur l’aspect bénéfique du régime méditerranéen. L’apport élevé d’antioxydants issu de la consommation de fruits et légumes en association avec les avantages acquis par la consommation d’huile d’olive et une consommation modérée de vin, fait du régime méditerranéen une source d’avantages multiples en plus de sa relativement faible contenance en graisse.Il a été prouvé que le régime méditerranéen est particulièrement bénéfique pour:1. L’augmentation de l’espérance de vie : le régime méditerranéen traditionnel est lié à une plus longue espérance de vie pour toute la population en général et aussi pour les personnes souffrant de cardiopathie ischémique.2. La diminution du taux de mortalité : le régime méditerranéen est associé à un moindre risque global de mortalité et analogiquement une baisse de la mortalité due aux maladies coronariennes, cardiovasculaires et au cancer au sein d'une population saine âgée de plus de 70 ans.3. Cardiopathie ischémique et maladie cardiovasculaire : la consommation d’une alimentation de type méditerranéen, riche en acide linoléique, réduit de 50 % à 70 % le risque cardiovasculaire, en fonction des critères d’évaluation analysés.Il réduit le risque relatif de souffrir d’une crise cardiaque tout en conservant un rôle protecteur jusqu’à 4 ans après la survenue d’une première crise du myocarde sans modifier le pouvoir indépendant de prédiction récurrente des facteurs de risque traditionnels tels que l’hypercholestérolémie et l’hypertension. Les personnes disposant d’un apport relativement élevé en alimentation de type méditerranéen présentent un taux de mortalité prématurée moins élevé après une première attaque du myocarde. Le régime méditerranéen réduit entre 8 % et 45 % le risque de maladies coronariennes.4. Syndrome métabolique et tension artérielle : le régime méditerranéen pourrait réduire la prévalence du syndrome métabolique et de son risque vasculaire associé, en raison certainement de la diminution de l’inflammation qui en résulte. Il pourrait permettre de réduire la concentration des marqueurs pro-inflammatoires et procoagulants sur des personnes sans antécédent cardiovasculaire. Le fait de suivre une alimentation méditerranéenne est inversement lié à la tension artérielle.5. Surpoids ou obésité: selon différentes études transversales faites sur un échantillon de plus de 3000 adultes sans antécédent de maladie cardiovasculaire, il a été démontré que le fait de suivre une alimentation méditerranéenne était associé à une diminution de 39 à 50 % de la probabilité de prendre de l’embonpoint ou de devenir obèse et avec 59 % de moins de risques de développer une obésité générale d’après le contrôle de quelques variables déconcertantes.6. Cancer: les personnes atteintes de maladie artérielle coronarienne, qui suivent un régime méditerranéen, peuvent être protégés contre la survenue de certaines tumeurs, particulièrement urinaires, digestives et tumeurs à la gorge. [descr_fr] =>C’est le concept soutenu par des études entreprises dans les années 1970, par le scientifique américain Ancel Keys, dont les résultats ont été synthétisés dans le «régime méditerranéen».Pour résumer, il s’agit d’une idée qui a été démontrée d’après une étude menée sur une vingtaine d’années en Finlande, au Japon, en Grèce, en Italie, aux Pays-Bas, aux États-Unis et en Yougoslavie, selon laquelle l’alimentation des populations qui vivent en Méditerranée génère l’une des espérances de vie les plus élevées au monde avec une diminution significative de l’incidence des maladies cardiaques et de certains types de cancers ainsi que de nombreuses autres maladies en rapport avec l’alimentation.Une alimentation saine prévoit d’abord une consommation alimentaire modérée et ensuite, une attention particulière à la composition chimique des aliments. Le modèle alimentaire conçu par Ancel Keys, qui a ensuite été connu sous le nom de «régime méditerranéen», fonde son raisonnement sur quelques nutriments parmi lesquels, en ce qui concerne le type de lipide à consommer, figure l’huile d’olive qui joue un rôle fondamental pour sa concentration en acides gras mono-insaturés et polyinsaturés.Les vertus de l’alimentation méditerranéenne n’ont jamais cessé d’être vantées par tous les experts nutritionnistes. L’huile d’olive constitue l’essence même de l’alimentation méditerranéenne saine.L’huile d’olive esti... pour la santé et le bien vivre !L’huile d’olive fait partie intégrante du « régime méditerranéen » en association avec des portions raisonnables et savoureuses, tout en mangeant bien et plus lentement. Il a été montré que les personnes qui suivent le «régime méditerranéen» disposent d’une remarquable variété d’avantages pour leur santé. L’huile d’olive dans l’alimentation méditerranéenne peut rapidement apaiser la faim et permet d’ingérer beaucoup moins de calories lors d’un repas. Il reste à savoir si un seul des composants de cette alimentation est responsable de ces avantages pour la santé ou bien s’il s’agit d’une combinaison entre la consommation d’huile d’olive et une alimentation riche en légumes, fruits et poissons.L’huile d’olive extra vierge est une des rares huiles qui peut être consommée sans traitement chimique. (La plupart des autres huiles végétales subissent une détoxification et sont raffinées avec de la vapeur et des solvants). De l’huile d’olive fraichement pressée peut être consommée immédiatement et elle retient les arômes naturels, les vitamines, les minéraux, les antioxydants, et tous les autres produits issus de l’olive arrivée à maturité.La plupart des docteurs recommandent de diminuer les graisses et les calories dans l’alimentation et de remplacer le beurre, la margarine et les huiles tropicales par des graisses saines comme l’huile d’olive.Les études concernant des associations entre certains modes alimentaires et le risque de maladies sont intéressantes en raison de l’existence d’effets synergiques et contraires des aliments. Ces schémas sont le reflet fidèle de la consommation générale de la population et constituent des informations épidémiologiques très utiles.Le terme régime méditerranéen désigne les modes alimentaires caractéristiques de plusieurs pays méditerranéens dans les années soixante. La relation entre le régime méditerranéen et une espérance de vie plus longue et un taux de morbidité et mortalité plus bas en matière de maladies cardiaques a également été constatée dans le cas de certaines tumeurs et autres maladies liées à l’alimentation, dans des pays où le dénominateur commun était le mode alimentaire.Des études cliniques, épidémiologiques et biochimiques ont apporté des bases biologiques solides sur l’aspect bénéfique du régime méditerranéen. L’apport élevé d’antioxydants issu de la consommation de fruits et légumes en association avec les avantages acquis par la consommation d’huile d’olive et une consommation modérée de vin, fait du régime méditerranéen une source d’avantages multiples en plus de sa relativement faible contenance en graisse.Il a été prouvé que le régime méditerranéen est particulièrement bénéfique pour:1. L’augmentation de l’espérance de vie : le régime méditerranéen traditionnel est lié à une plus longue espérance de vie pour toute la population en général et aussi pour les personnes souffrant de cardiopathie ischémique.2. La diminution du taux de mortalité : le régime méditerranéen est associé à un moindre risque global de mortalité et analogiquement une baisse de la mortalité due aux maladies coronariennes, cardiovasculaires et au cancer au sein d'une population saine âgée de plus de 70 ans.3. Cardiopathie ischémique et maladie cardiovasculaire : la consommation d’une alimentation de type méditerranéen, riche en acide linoléique, réduit de 50 % à 70 % le risque cardiovasculaire, en fonction des critères d’évaluation analysés.Il réduit le risque relatif de souffrir d’une crise cardiaque tout en conservant un rôle protecteur jusqu’à 4 ans après la survenue d’une première crise du myocarde sans modifier le pouvoir indépendant de prédiction récurrente des facteurs de risque traditionnels tels que l’hypercholestérolémie et l’hypertension. Les personnes disposant d’un apport relativement élevé en alimentation de type méditerranéen présentent un taux de mortalité prématurée moins élevé après une première attaque du myocarde. Le régime méditerranéen réduit entre 8 % et 45 % le risque de maladies coronariennes.4. Syndrome métabolique et tension artérielle : le régime méditerranéen pourrait réduire la prévalence du syndrome métabolique et de son risque vasculaire associé, en raison certainement de la diminution de l’inflammation qui en résulte. Il pourrait permettre de réduire la concentration des marqueurs pro-inflammatoires et procoagulants sur des personnes sans antécédent cardiovasculaire. Le fait de suivre une alimentation méditerranéenne est inversement lié à la tension artérielle.5. Surpoids ou obésité: selon différentes études transversales faites sur un échantillon de plus de 3000 adultes sans antécédent de maladie cardiovasculaire, il a été démontré que le fait de suivre une alimentation méditerranéenne était associé à une diminution de 39 à 50 % de la probabilité de prendre de l’embonpoint ou de devenir obèse et avec 59 % de moins de risques de développer une obésité générale d’après le contrôle de quelques variables déconcertantes.6. Cancer: les personnes atteintes de maladie artérielle coronarienne, qui suivent un régime méditerranéen, peuvent être protégés contre la survenue de certaines tumeurs, particulièrement urinaires, digestives et tumeurs à la gorge. [22] =>Эта концепция продвигается исследованиями, проводившимися в 1970-е годы американским ученым Энселем Кейсом, результаты которых были обобщены в работе «Средиземноморский рацион».
Вкратце, было обнаружено и затем доказано исследованием, проводившимся в течение 20 лет в Финляндии, Японии, Греции, Италии и Нидерландах, США и Югославии, что рацион народов Средиземноморья является причиной наибольшей продолжительности жизни в мире при резком снижении количества заболеваний сердца и некоторых типов рака, а также многих других болезней, возникновение которых связано с питанием.
Здоровый рацион предполагает, прежде всего, умеренное потребление пищи, а затем – внимание к химическому ее составу. Модель рациона, созданная Энселем Кейсом и впоследствии ставшая известной как «Средиземноморский рацион», основана на некоторых питательных веществах, среди которых в качестве типа потребляемых жиров выступает оливковое масло первого отжима, имеющее фундаментальное значение в силу большой концентрации в нем моно- и полиненасыщенных жирных кислот.
Преимущества средиземноморского рациона неоднократно подтверждались специалистами в области питания. Оливковое масло является основой здорового средиземноморского рациона
Оливковое масло Esti... для здоровья и хорошей жизни!
Оливковое масло – неотъемлемая часть «средиземноморского рациона», который ассоциируется с разумным размером порций и более медленным их поглощением с удовольствием. Люди, придерживающиеся «средиземноморского рациона», чувствуют различные преимущества его для здоровья. Оливковое масло средиземноморского рациона помогает быстро утолять голод и, следовательно, уменьшить число калорий, усвоенных с пищей. Неизвестно, оказывает ли благоприятное воздействие на состояние здоровья каждый отдельный компонент рациона или же сочетание оливкового масла и рациона, богатого овощами, фруктами и рыбой.
Оливковое масло первого отжима – одно из немногих масел, которые можно употреблять без химической обработки (почти все другие растительные масла проходят детоксикацию и рафинируются паром и растворителями). Свежевыжатое оливковое масло можно сразу же употреблять в пищу, и оно сохраняет все природные ароматы, витамины, минералы, антиоксиданты и другие полезные вещества, содержащиеся в спелых оливках.
Большинство врачей советуют снизить общее количество жира и калорий в рационе и заменить сливочное масло, маргарин и тропические масла оливковым маслом, содержащим здоровые жиры.
Исследования связи между конкретными режимами питания и риском заболеваний показали наличие синергетического и обратного воздействия в соответствии с питанием. Эти режимы питания отражают тенденции в общем потреблении пищи населением и являются важной эпидемиологической информацией.
Термин «Средиземноморский рацион» обозначает режим питания, характерный для некоторых средиземноморских стран в 1960-х годах. Он связан с большей продолжительностью жизни и меньшей смертностью от сердечно-сосудистых заболеваний, а также с меньшей вероятностью возникновения некоторых опухолей и других болезней, связанных с питанием, и является общей характеристикой этих стран.
Клинические, эпидемиологические и биохимические исследования дали обширное биологическое обоснование пользы средиземноморского рациона. Высокое содержание антиоксидантов вследствие потребления фруктов и овощей в сочетании с пользой, приносимой оливковым маслом и умеренным потреблением вина дают средиземноморскому рациону много преимуществ, помимо относительно высокого содержания жиров.
Доказано, что средиземноморский рацион благоприятно влияет на:
1. Рост продолжительности жизни: традиционный средиземноморский рацион увеличивает продолжительность жизни как населения в целом, так и людей, страдающих ишемической болезнью сердца.
2. Снижение смертности: средиземноморский рацион снижает смертность, в частности, смертность от коронарных, сердечно-сосудистых заболеваний и рака здоровых лиц старше 70 лет.
3. Развитие ишемической болезни сердца, сердечно-сосудистых заболеваний: средиземноморский рацион, богатый линоленовой кислотой, сокращает риск сердечно-сосудистых заболеваний на 50 - 70%, в зависимости от критериев оценки.
Он также снижает относительный риск сердечного приступа, и этот защитный эффект сохраняется до 4 лет после первого приступа без изменения независимых традиционных факторов рецидива, таких как гипероскеролемия и повышенное давление. Люди, придерживающиеся средиземноморского рациона, меньше подвержены ранней смерти после первого сердечного приступа. Средиземноморский рацион на 8 - 45% уменьшает вероятность возникновения коронарных заболеваний.
4. Метаболический синдром и кровяное давление: Средиземноморский рацион может снизить воздействие метаболического синдрома и связанной с ним опасности для сосудов, вероятно, благодаря снижению воспаления. Он может снизить концентрацию воспалительных и прокоагулирующих маркеров у людей без сердечно-сосудистых заболеваний. Средиземноморский рацион также понижает кровяное давление.
5. Избыточный вес и ожирение: в ходе различных исследований, охватывающих различные слои населения, в которых участвовало свыше 3000 взрослых людей без сердечно-сосудистых заболеваний, было доказано, что при потреблении средиземноморского рациона на 39 - 50% снижается вероятность развития ожирения и появления избыточного веса и на 59% снижается вероятность развития общего ожирения после контроля некоторых значимых переменных.
6. Рак: люди с заболеваниями коронарной артерии, придерживающиеся средиземноморского рациона, защищены от возникновения некоторых типов опухолей, в частности, опухолей мочевых, пищеварительных органов и горла.[descr_rs] =>
Эта концепция продвигается исследованиями, проводившимися в 1970-е годы американским ученым Энселем Кейсом, результаты которых были обобщены в работе «Средиземноморский рацион».
Вкратце, было обнаружено и затем доказано исследованием, проводившимся в течение 20 лет в Финляндии, Японии, Греции, Италии и Нидерландах, США и Югославии, что рацион народов Средиземноморья является причиной наибольшей продолжительности жизни в мире при резком снижении количества заболеваний сердца и некоторых типов рака, а также многих других болезней, возникновение которых связано с питанием.
Здоровый рацион предполагает, прежде всего, умеренное потребление пищи, а затем – внимание к химическому ее составу. Модель рациона, созданная Энселем Кейсом и впоследствии ставшая известной как «Средиземноморский рацион», основана на некоторых питательных веществах, среди которых в качестве типа потребляемых жиров выступает оливковое масло первого отжима, имеющее фундаментальное значение в силу большой концентрации в нем моно- и полиненасыщенных жирных кислот.
Преимущества средиземноморского рациона неоднократно подтверждались специалистами в области питания. Оливковое масло является основой здорового средиземноморского рациона
Оливковое масло Esti... для здоровья и хорошей жизни!
Оливковое масло – неотъемлемая часть «средиземноморского рациона», который ассоциируется с разумным размером порций и более медленным их поглощением с удовольствием. Люди, придерживающиеся «средиземноморского рациона», чувствуют различные преимущества его для здоровья. Оливковое масло средиземноморского рациона помогает быстро утолять голод и, следовательно, уменьшить число калорий, усвоенных с пищей. Неизвестно, оказывает ли благоприятное воздействие на состояние здоровья каждый отдельный компонент рациона или же сочетание оливкового масла и рациона, богатого овощами, фруктами и рыбой.
Оливковое масло первого отжима – одно из немногих масел, которые можно употреблять без химической обработки (почти все другие растительные масла проходят детоксикацию и рафинируются паром и растворителями). Свежевыжатое оливковое масло можно сразу же употреблять в пищу, и оно сохраняет все природные ароматы, витамины, минералы, антиоксиданты и другие полезные вещества, содержащиеся в спелых оливках.
Большинство врачей советуют снизить общее количество жира и калорий в рационе и заменить сливочное масло, маргарин и тропические масла оливковым маслом, содержащим здоровые жиры.
Исследования связи между конкретными режимами питания и риском заболеваний показали наличие синергетического и обратного воздействия в соответствии с питанием. Эти режимы питания отражают тенденции в общем потреблении пищи населением и являются важной эпидемиологической информацией.
Термин «Средиземноморский рацион» обозначает режим питания, характерный для некоторых средиземноморских стран в 1960-х годах. Он связан с большей продолжительностью жизни и меньшей смертностью от сердечно-сосудистых заболеваний, а также с меньшей вероятностью возникновения некоторых опухолей и других болезней, связанных с питанием, и является общей характеристикой этих стран.
Клинические, эпидемиологические и биохимические исследования дали обширное биологическое обоснование пользы средиземноморского рациона. Высокое содержание антиоксидантов вследствие потребления фруктов и овощей в сочетании с пользой, приносимой оливковым маслом и умеренным потреблением вина дают средиземноморскому рациону много преимуществ, помимо относительно высокого содержания жиров.
Доказано, что средиземноморский рацион благоприятно влияет на:
1. Рост продолжительности жизни: традиционный средиземноморский рацион увеличивает продолжительность жизни как населения в целом, так и людей, страдающих ишемической болезнью сердца.
2. Снижение смертности: средиземноморский рацион снижает смертность, в частности, смертность от коронарных, сердечно-сосудистых заболеваний и рака здоровых лиц старше 70 лет.
3. Развитие ишемической болезни сердца, сердечно-сосудистых заболеваний: средиземноморский рацион, богатый линоленовой кислотой, сокращает риск сердечно-сосудистых заболеваний на 50 - 70%, в зависимости от критериев оценки.
Он также снижает относительный риск сердечного приступа, и этот защитный эффект сохраняется до 4 лет после первого приступа без изменения независимых традиционных факторов рецидива, таких как гипероскеролемия и повышенное давление. Люди, придерживающиеся средиземноморского рациона, меньше подвержены ранней смерти после первого сердечного приступа. Средиземноморский рацион на 8 - 45% уменьшает вероятность возникновения коронарных заболеваний.
4. Метаболический синдром и кровяное давление: Средиземноморский рацион может снизить воздействие метаболического синдрома и связанной с ним опасности для сосудов, вероятно, благодаря снижению воспаления. Он может снизить концентрацию воспалительных и прокоагулирующих маркеров у людей без сердечно-сосудистых заболеваний. Средиземноморский рацион также понижает кровяное давление.
5. Избыточный вес и ожирение: в ходе различных исследований, охватывающих различные слои населения, в которых участвовало свыше 3000 взрослых людей без сердечно-сосудистых заболеваний, было доказано, что при потреблении средиземноморского рациона на 39 - 50% снижается вероятность развития ожирения и появления избыточного веса и на 59% снижается вероятность развития общего ожирения после контроля некоторых значимых переменных.
6. Рак: люди с заболеваниями коронарной артерии, придерживающиеся средиземноморского рациона, защищены от возникновения некоторых типов опухолей, в частности, опухолей мочевых, пищеварительных органов и горла.[23] => [image_gr] => [24] => [image_en] => [25] => [image_jp] => [26] => [image_chz] => [27] => [image_deu] => [28] => [image_fr] => [29] => [image_rs] => [30] => 0 [id_custom] => 0 [31] => 3 [order_no] => 3 )
This is the concept reported by studies undertaken around the 1970’s by the American scientist Ancel Keys, whose results were summarized in the "Mediterranean diet".
To summarize, it was demonstrated by a study conducted for 20 years in Finland, Japan, Greece, Italy, Netherlands, the United States and Yugoslavia, that the diet of people who live on the Mediterranean, urge them to be characterized as the ones with thehighest life expectancy rates in the world.
This type of diet is also related to drastic reductions in incidences of heart disease and different types of cancer as well as many other infections.
A healthy diet foresees, above all, moderate food consumption, and secondly, careful attention to the chemical composition of the food.The dietary model designated by Ancel Keys which later became known as the “Mediterranean diet”, is based on a few nutrients among which - as far as the type of lipid to consume - is Extra Virgin olive oil. It is considered to play a fundamental role due to its concentration of monounsaturated and polyunsaturated fatty acids.
Mediterranean diet's virtues have been repeatedly praised by all expert nutritionists. Olive oil constitutes the very essence of healthy mediterranean diets. Olive oil esti... health and the good life!
Olive oil is an integral part of the "Mediterranean diet" which is also associated with sensible tasty portions and slower, more enjoyable eating. People who follow this nutritional recommendation have been characterized bya remarkable variety of health benefits. The olive oil according to this type of dietcan quickly satisfy hunger leading to fewer total calories ingested at mealtime
Most doctors recommend people to lower total fat and calories in their diet, and also to substitute butter, margarine and tropical oils with healthy fats such as olive oil.
The term Mediterranean Diet reflects the characteristic dietary patterns of several Mediterranean countries in the 1960. The connection between Mediterranean diet, longer life expectancy and lower mortality rates due to heart diseases, has also been depicted.
Clinical, epidemiological and biochemical studies have provided very sound biological base regarding the benefits of the Mediterranean Diet. The high intake of antioxidants derived from the consumption of fruit and vegetables along with the benefits obtained from extra virgin olive oil and the moderate consumption of wine, make the Mediterranean Diet a good choice with innumerable advantages
It is has been proven, more specifically, that this type of diet is distinguished by its beneficial effects which are the following:
1. Increase of life expectancy: the traditional Mediterranean Diet is associated to a longer life expectancy both for the population in general and for people with an ischemic heart disease.
2. Decrease of mortality: the consumption of a Mediterranean Diet is associated to an overall lower risk of mortality and a similar decrease in mortality of coronary, cardiovascular diseases and cancer, in a healthy population older than 70.
3. Ischemic heart disease, cardiovascular illness: the consumption of a Mediterranean type diet, rich in linolenic acid reduces 50% to 70% of cardiovascular risk, depending on the valuation criteria analysed.
4. Metabolic syndrome and blood pressure: the Mediterranean Diet could reduce the prevalence of metabolic syndrome and its associated vascular risk, possibly due to the decrease of the inflammation it has associated. It could reduce the concentration of proost-inflammatory and pro-coagulant markers in people without cardiovascular history. To adhere to a Mediterranean diet is inversely related to blood pressure.
5. Overweight or obesity: in different transversal studies with more than 3,000 adult participants without a cardiovascular disease history, it was proven that the adherence to a Mediterranean Diet was associated with a 39 to 50% reduction of the probability of becoming overweight or obese and with 59% less risk of developing overall obesity after controlling several confusing variables.
6. Cancer: those people ill with coronary artery disease that follow a Mediterranean Diet may be protected against developing certain tumours, especially urinary, digestive and throat tumours.