Η Κορωνέικη Ποικιλία ελαιολάδου οφείλει το όνομά της στην κωμόπολη της Κορώνης, του νομού Μεσσηνίας. Ο καρπός της ωριμάζει από το Νοέμβριο έως το Δεκέμβριο και παράγει ελαιόλαδο εξαιρετικής ποιότητας. Τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του, το κατατάσσουν στην κατηγορία του εξαιρετικού παρθένου ελαιόλαδου, ενώ παράλληλα προσδιορίζουν τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του:
  • εξαιρετικά χαμηλή οξύτητα
  • βαθύ και λαμπερό πράσινο χρώμα, με γλυκόπικρη φρουτώδη γεύση
  • απαλή αίσθηση διαφόρων φρούτων, με κυρίαρχη αυτή του μήλου.