Βασικό χαρακτηριστικό της ελαιοκαλλιέργειας στην Ελλάδα είναι ο μικρός οικογενειακός κλήρος. Μία ιδιαίτερη σχέση δημιουργείται μεταξύ της ελαιοπαραγωγού οικογένειας και του ελαιόδεντρου.

Μία σχέση σεβασμού και φροντίδας.

Μία σχέση αγάπης, με πολύτιμους καρπούς.

Η εταιρεία ιδρύθηκε από τους αδελφούς Πλεμμένου, το 1912, στην Καλαμάτα.

  • Το άριστο ποιοτικά ελαιόλαδο της έγινε γνωστό με τις μάρκες Primo & Άλφα στην Ελλάδα, αλλά και στον κόσμο με εξαγωγές σε ΗΠΑ, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Βραζιλία, Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία. Το 1975 η εταιρεία καινοτόμησε πουλώντας απευθείας τα προϊόντα της στα σπίτια των πελατών (home delivery) και σύντομα έγινε μία από τις πιο δημοφιλείς εταιρείες τυποποίησης ελαιολάδου στην Ελλάδα.
  • Το 2006, η εταιρεία προχώρησε σε μεγάλες επενδύσεις μετακομίζοντας σε νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις και επενδύοντας στον εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού της. Ταυτόχρονα ξεκίνησε την εφαρμογή συστημάτων ιχνηλασιμότητας και διαχείρισης ασφάλειας σύμφωνα με το πρότυπο HACCP.
  • Νέες μεγάλες επενδύσεις έγιναν το 2009 όταν η εταιρεία εξαγοράστηκε από τον Όμιλο Εταιρειών Ifantis για να αντιμετωπιστεί η νέα αυξανόμενη ζήτηση από την Ελληνική και ξένη αγορά ταυτόχρονα με την διατήρηση της υψηλής ποιότητας των προιόντων της. Το νέο brand esti παρουσιάστηκε το 2010 με μεγάλη επιτυχία και από τότε τα προιόντα esti πωλούνται σε πάνω από 20 χώρες. Το 2013 η εταιρεία συγχωνεύτηκε με την ΛΕΛΙΑ ΑΕ, μια πρωτοπόρο εταιρεία τυποποίησης ελιών και μετονομάστηκε σε ΛΕΛΙΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΑΕ.